Merkinnät teemasta ''

On loman aika

Sitä ajattelisi, että talvi on kiireistä aikaa, kun on opetusta ja muuta työtä, ja että kun opetukset loppuvat, alkaa loma. Katinkontit. Toukokuun ajan minut on pitänyt kiireisenä Yalla!-festivaali, jossa olin esiintymässä ja jossa Studio Henna myi korujani. Kiireisyyden aste on ollut siinä määrin hurja, että tajusin sen vasta eilen, sillä silloin alkoi Loma.

Tässä yhteydessä Lomalla tarkoitetaan aikaa, jolloin on runsaasti tekemistä muttei hirvittävän tiukkoja aikatauluja (lasten lääkärikäyntejä lukuunottamatta). Eilen käytiin Seinäjoella diabeteskontrollissa, tänään on Saharan treenit ja tälle viikkoa on epälukuinen määrä hommia, joiden tekemisen siirsin järkevänä hetkenäni Yallaa edeltävältä ajalta tähän Yallan jälkeiseen elämään. Mutta silti, yhtä kaikki, kiire ja stressi on ainakin hetkellisesti väistynyt elämästäni.

Kesä tuli jälleen kerran huomaamattani, kuten sillä tapana on ollut jo useamman vuoden ajan. Tämä kesä on toivon mukaan iloisempi kuin viime kesä, jonka tärkeimpänä sisältönä oli selvittää pää diabetesasioissa ja saada deen hoito haltuun. Nyt kun se on ainakin suurimmaksi osaksi hallinnassa, voi tänä kesänä keskittyä moneen sellaiseen kivaan, mikä jäi viime kesänä vähemmälle: pyöräilyyn, uimiseen, pihamaalla lekotteluun ja lukemiseen, korujen tekemiseen ja ompeluun, akvaarioiden laitteluun, kunnonkohotukseen ja kenties — kenties — myös yhteydenpitoon ystävien kanssa (niiltä osin kuin sellaisia on viime aikojen hullun rumban jäljiltä enää olemassa).

Ei tästä ihan nuoruuden pitkää kuumaa kesää taida tulla, mutta odotettavissa on silti pitkä, ihana, leppoisa kesä.