Merkinnät teemasta ''

Odotettavissa puuskittaista

Inspiraatio tulee usein puuskina. Puuskan kesto vaihtelee: joskus se kestää huikeasti puolitoista minuuttia, joskus muutaman päivän. Ei sentään, ei inspis ikinä niin pitkään kestä. Voi vain tulla useampi inspiraatiöryöpsähdys putkeen.

Samaa sanoi Pauli Hanhiniemi jossain muinaisessa haastattelussaan: kun inspiraatio tulee riittävän tiheästi, ihmiset erehtyvät luulemaan häntä pitkäjänteiseksi.

Olen huomannut, että inspiksen varassa on hyvä kulkea, kunhan tueksi löytyy myös tahdonvoimaa. Siitähän kirjoitin muutama päivä sitten: pitkäjänteiset projektit eivät valmistu, jos ei löydy itsepäisyyttä tehdä niitä valmiiksi asti.

***

Olen ollut huomaavinani, että kun jostain aiheesta postaan, niin vähän ajan päästä olisi samasta asiasta lisääkin sanottavaa. Viikko voi mennä yhden asian ympärillä pyöriessä, ja sitten tematiikka taas vaihtuu. Eri asia on, olenko viitsinyt heti perään samasta asiasta kirjoittaa. Laaja-alaisuuden tarve painaa, ettei menisi saman toistamiseksi tämä blogi.

Toisaalta sitähän tämä blogi on: otteita minun elämästäni ja ajatuksistani, väkisinkin se toistaa itseään. Joten toistakoon!

***

Olen huomannut viettäneeni häkellyttävän monta päivää neulemallien parissa. Samat neulemallit on nyt selattu moneen otteeseen, kun olen etsinyt ensin sopivaa mallia yhdelle langalle, sitten toiselle.

Taas eilisiltana piti selata lehdet, josko löytyisi sopivia lastenmalleja Novita Nallelle. Ja löytyihän niitä, josko luultavasti toteutuksessa otan tasan muutaman silmukkaluvun (kuten hihapyöriön kavennukset) ja ohjeen senttimitat, ja loppu tulee omasta päästä. Mutta onpa edes jotain tukevaa lähtökohtaa, ettei tarvitse ihan kaikkea kokeilla ja laskea.

***

124-litrainen akvaario makaa keskellä olohuonetta. Siitä on raksittu irti vanhat silikonit ja uudet ovat tilalla. Tänä iltana tai huomenissa lasit jynssätään viimeisen päälle puhtaiksi, läträtään sinolilla bakteerit hengiltä ja tehdään koeponnistus.

Saan huomenna liudan uusia akvaariokasveja, joten ajattelin, että jos en jaksa ryhtyä laajamittaiseen sisustusoperaatioon huomenissa, voin tyrkätä kasvit 124-litraiseen muutamaksi päiväksi. Myllään sitten altaat loppuviikosta.

***

Kun kerran olen ryhtymässä taas akvaarioiden sisustukseen, osaan kuvitella, että akvaariot pyörivät lähiaikoina tiiviisti mielessä.

Mutta eipä hätää: työn alla on myös muutama ompelus, ja jokunen koreografia pitäisi saada pistettyä pakettiin. Lisäksi tällä viikolla odotan saavani helmilähetyksen, jotta voin tehdä yhden tilauskorun loppuun. Eilen iski jopa innostus siivota vanhat lehdet pesään.

Tuleen tökätään taas useampaa rautaa — puuskittaista on luvassa monelta rintamalta.