Merkinnät teemasta ''

Toinen ongelma-D

Kaikki kiva tulee televisiosta arkisin kello 21. Koska vain poikkeuspäivinä olen siihen aikaan television ääressä kudin kädessä ja teemuki vieressä, videoissa oli joka viikko toistuva tallennusohjelma: ma klo 21 –22 Nelonen, ti klo 21–22 MTV3, ke klo 21–22 Nelonen, to klo 21–22 MTV3…

Se riemu loppui syyskuun alussa, kun siirryttiin digiaikaan. Videot eivät osaa automaattisesti tallentaa digiboksista, johon ne on kytketty, vaan tarvitaan napinpainajaa (ja kännykkämuistutus). Napinpainajan täytyy myös huolehtia siitä, että digiboksi on oikealla kanavalla, ettei tarvitse katsella naapurikanavan tarjontaa tallennettuna.

Mennäviikolla tallennusta kokeiltiin kahteen otteeseen. Ensimmäisen tallennuksen tuloksena oli tunnin verran sinistä ruutua: scart oli nitkahtanut paikoiltaan eikä kanavaa näkynyt. Ongelma onneksi havaittiin heti seuraavana päivänä (kun olin istuutunut television ääreen kudin kädessä ja teemuki vieressä, valmiina tunnin annokseen Desperate Housewives -tunnelmaa), joten tekniikkaa petrattiin. Keskiviikkona sinisen ruudun ongelma oli eliminoitu huolellisella ennakkotestauksella.

Ongelma paljastui eilisiltana, kun olin asettunut television ääreen (kudin kädessä ja sitä rataa): videolle oli tallentunut kuva, muttei ääntä. Grayn anatomian dialogi osoittautui yllättävän nopeatempoiseksi. Ilman ääntä ei aina voinut olla varma siitä, kuka sanoi minkäkin repliikin. Olennainen tuli juonesta kuitenkin ymmärrettyä.

Ensi viikolla soisin sekä näkeväni että kuulevani. D-ongelmien ratkonta jatkuu. Kauankohan sitä jaksaa panostaa videonauhurin ja scartin räppäykseen, ennen kuin television alle ilmaantuu tallentava, kahden virittimen D-boksi?