Merkinnät teemasta ''

C-oodi

Ei, tämä ei ole jatkoa eiliselle. Tämä on pelkkää kemiaa ja H2O:ta.

Loistobarbiallas on aivan erinäköinen kuin pari viikkoa sitten. Olen näiden neljäntoista vuorokauden aikana useimpina päivinä lorauttanut altaaseen viitisen milliä nestemäistä hiiltä, reilusti vedellä laimennettuna. Muistelisin tuon postauksen aikoihin tehneeni kasvistolle perusharvennuksen, kun kerran allasta urakalla jynssäsin.

Tänään harvensin altaasta arviolta sangollisen kasveja. Suurin osa oli surkean näköistä hentorotalan vartta, joka oli varjossa muuttunut ruokottoman näköiseksi (latvukset kyllä kukoistivat punaisina), sekä intianvesitähdikkiä, joka oli kasvattanut tolkuttomasti ilmajuuria ja haaronut uusia oksia ja levittäytynyt puolen akvaarion laajuudelle.

En ole loistobarbialtaaseen tyrkännyt vielä minkäänmoista lannoitetta, vaikka PMDD:tä on jo kaapissa odottamassa laskuinspiraatiota (täytyy taas viitata samaan aiemmin likitettyyn viestiin). En ole myöskään yhteenkään altaaseen saanut viritettyä hiilidioksidipulloa, vaikka sitäkin olen jo kovasti suunnitellut.

Kun lopetan EasyCarbo-kuurin, siirryn välittömästi lannoittamaan ja harkitsen kovasti hiilaripulloa. Kyllähän loistobarbialtaan kasvit ovat ennenkin venyneet mittaa kiitettävästi, mutta nyt ne ovat likimain upeita.

Ja ne tupsulevät – häviävät hyvää kyytiä. Suurimmat tupsut ovat kadonneet ja kasveista ainoastaan kongonkeihäslehti (Anubias heterophylla) on enää hitusen parrakas. Muutkin levät näyttävät häviävän taistelun, sen verran komeaa kasvia karsittuun altaaseen jäi. EasyCarbo-pullo oli tolkuttoman hintainen, mutta hintansa väärti.