Merkinnät teemasta ''

Laukkukaupoilla

Olen käyttänyt samanmallisia käsilaukkuja varmaan parikymmentä vuotta. Laukut ovat olleet mustia ja pieniä, niissä on ollut paljon lokeroita ja taskuja, ja ne ovat nopeasti olleet täynnä kaikenmoista tarpeellista tilpehööriä.

Viimeisin tämän kaliiperin laukku oli tullut tiensä päähän jo ajat sitten, mutta käytössä se oli yhä, koska mieluista korvaajaa ei ollut tullut vastaan. Todennäköisesti se mieluisa täytyy tehdä ihan itse; olohuoneessa on jo pino kaavalehtiä. Samalla inspiraatiolla (sitten kun se joskus tulee) joutaisi ompelemaan kaulapussin verensokerimittarille sekä muutaman pienen laukun inskalaukuiksi. (Toim. huom. inskalaukku ‘suppean piirin nimitys pienelle laukulle, jossa kulkevat verensokerimittari, insuliinit, hätävarat ja kännykkä; laukku kulkee mukana aina, kun ollaan jossain muualla kuin kotona’)

***

Eilen kipaisin Nahkapaikkaan penkomaan laukkujen poistomyyntiä. Mukaan tarttui pari halpaa pussukkaa jälkikasvun tarpeisiin sekä itselleni Gaborin viininpuna-violetti laukku . Yllättävä värivalinta, eikö totta? En ole mitenkään varma, että laukku on Se Oikea (ihan liian vähän taskuja ja lokeroita!), mutta on se ehdottomasti parempi vaihtoehto kuin nykyinen. Ja mikä parasta, näin päivänvalossakin laukku on kauniin värinen.

Kotona piti varmistella, tuliko hankittua liian mummomainen malli. “Kyllä sitä tuossa iässä jo pitää”, kuului vastaus.