Merkinnät teemasta ''

Aika hidastuu

Viikon päästä Onnenvärinät on ohi. Kummasti sitä jaksaa, kun tietää, että tätä tahtia ei tarvitse työskennellä ikuisesti. Tosin sen jälkeen on tulossa Etelä-Pohjanmaan itämainen ilta, seuraavan Ishtarin taitto, kevättunnit ja kesäfestarit. Ja niin edelleen. Mutta urakka kerrallaan.

Minulla on ollut jo vuosia työlista, siis lista asioista, jotka täytyy urakoida. Nyt olen joutunut turvautumaan päiväkohtaiseen listaan, jotta muistaisin, mitä kaikkea juuri sinä päivänä täytyy tehdä. Mukavasti sieltä on muutaman homman saanut jo pyyhkäistä tehtyinä pois, mutta suurin osa urakoista on sen verran isoja, että niitä tehdään pala kerrallaan joka päivä.

Tänään kuvittelen saavani vatsaverkot ja muut vaaleaa saumurilankaa vaativat saumuroinnin osalta tehtyä, jotta voin vaihtaa mustat langat ja edistää muutamaa muuta ompelutyötä. Siis muiden urakoiden muassa.

***

Sen kummallisen tosiasian olen taas menneinä päivinä havainnut, että kun on kiire, aika hidastuu. Yhdessä aamupäivässä ehtii ällistyttävän paljon, kun ryhtyy tekemään ja heti edellisen homman valmistuttua tarttuu seuraavaan.

Tahti kyllä kostautuu pitemmän päälle. Ihminen tarvitsee (tai minä ainakin) aikaa olla ja lueskella blogeja, kirjoitella ajatuksiaan auki teekupin ääressä ja ylipäänsä mahdollisuuden herätä ja mennä nukkumaan ilman, että työlista jyllää takaraivossa. Poikkeustilana tämä on ihan kivaa (vaikka blogin päivitys siitä kärsiikin), mutta jatkuvasti – no way.

Onneksi en ns. ole töissä. Kuulemma hektinen tahti on nykyisin työpaikoilla arkipäivää. Minulla kiire on sentään itsehankittua.