Merkinnät teemasta ''

Hyvin pesty

H-hetki on huomenna (miksi se muuten on nimenomaan hoo-hetki?), eikä likikään kaikki ole vielä valmiina. Sen verran oli pakko irrottaa päätä valmisteluista, että suoritin pari kodinhoidollista toimea.

Jälkikasvu tarvitsee ruokaa, vaikkei äidillä olekaan nälkä. Jotain on lohdittava (varsinkin kun nuorimman lounas kuittaantui myöhäisellä sämpylällä). Kaapissa ei tosin ole mitään. Samat lakanat ovat olleet koneessa jo suurimman osan viikkoa, kun en ole ehtinyt niitä narulle ripustamaan. Lopuilta ongelmakohdilta suljen päättäväisesti silmäni.

Toimenpiteet:

1) Kehitellään makaronikeitto (täysjyvämakaronia, pakastevihanneksia ja sulatejuustoa). Näyttää ruokaisammalta kuin pelkkä makaroni. Vaativammat gourmet-ateriat syntyvät vasta viikonloppuna (tai sitten, kun kokin taitoni kehittyvät merkittävästi).

2) Tyhjätään ja täytetään astianpesukone. Parantaa mielialaa ja luo illuusion siitä, että kotia on oikeasti hoidettu.

3) Viedään roskat ja laitetaan tyhjä roskapussi. Ks. edellinen kohta.

4) Pestään lakanat vielä kolmannen kerran ja nostetaan ne lopultakin narulle. Ensin tyhjätään narulta hyvinkuivuneet vaatteet (ja pistetään ne kasalle odottamaan, että joku viikkaa ne kaappiin — ehkä jo viikonloppuna?).

5) Tehdään pikakauppareissu, jotta kaapissa on maitoa, leipää ja jogurttia, joilla voi kuvitella kaikkien elävän lauantaihin asti. Äidille pepsimaksia, sillä tulossa on pitkä yö.

6) Lisätään jälleen muutama mieleen putkahtanut kohta tekemättömien valmistelutöiden muistilistalle, silmäillään lista läpi, huokaistaan syvään ja mennään tekemään hommista joko sitä, mikä on akuutein, tai sitä, mikä sattuu juuri nyt luonnistamaan parhaiten.

Huomenna tähän aikaan käydään viimeisiä tansseja läpi ja pohditaan, onko parempi tanssia andalusialainen Onnenkiven parketilla päkiänalustossuilla vaiko paljain jaloin. Siitä ei ole enää pitkä aika tositoimiin.