Merkinnät teemasta ''

Joskus se on helppoa

On tansseja, joiden ryhmäsovitus on tehty tietylle väkimäärälle. Jos joku puuttuu, homma hajoaa eikä kuvioissa ole järkeä. Sitten on tansseja, jotka on sovitettu tietylle porukalle, mutta jotka toimivat ihan yhtä hyvin, vaikka joku kuvioista puuttuukin.

Alhenan milayabaladin kuviot on tehty seitsemän hengen ryhmälle, mutta ensi viikonloppuna tanssimme sen viiden hengen ryhmänä. Tänään ihmeteltiin, mitä pitäisi tehdä, jotta sovitus pelittäisi.

Totesimme, että eipä tarvitse tehdä paljon mitään.

Paikkoja joutuu tosi hitusen täsmentämään, samoin sitä, miten paljon voi tai pitää liikkua tietyissä kohti, jotta kuvio pysyy oikean näköisenä, vaikka väkeä on vähemmän. Mutta eipä siinä sitten paljon muuta tarvinnutkaan. Ei mitään valtaisia muutoksia, vaan saamme vetää aika lailla tutuissa asemissa.

***

Joskus käy tuuri. Tällä kertaa oli onnea, kun tältä keikalta poisjäävät ovat ns. eri ryhmissä pitkin tanssia. Ei siis voi sanoa, että milayabaladimme natsaa ihan yhtä hyvin viidellä kuin seitsemälläkin henkilöllä, vaan että juuri tällä viiden hengen kokoonpanolla sovitus pelitti ihan mukavasti.

Vaikka olen taipuvainen tekemään suureellisia, hypoteettisia pohdintoja, en juuri nyt aio intoutua mietiskelemään, minkälaisilla kokoonpanoilla tanssi ei olisikaan pelittänyt. Keskityn vain siihen, että lauantai-iltana muistan mennä aloituksessa eri ihmisen viereen kuin yleensä ja että ympyrässä en hämäänny, kun minun pitääkin seurata eri ihmistä kuin ennen.