Merkinnät teemasta ''

Kesäparta

Heräsin aamulla kesken painajaisen. Unessa hiukseni oli leikattu ensin puolipitkiksi, mutta painajaisen edetessä ne lyhenivät polkkatukaksi. Juuri ennen heräämistäni minulle saksitettiin otsatukkaa, joka lyheni lyhenemistään…

Piti heti herättyä vilkaista peiliin. Hiukset olivat onneksi entisellään, mutta totesin, että muu karvankasvu on kesäkuussa riistäytynyt käsistä.

***

Siinä kulmakarvoja nyppiessäni pohdiskelin elämän epätasa-arvoisuutta. Kesäparta (miehellä, toim. huom.) istuu tyyliin, mutta naisella sänkimitasta uloskasvanut säärikarvoitus ei ole ollenkaan yhtä arvostettua.

Epätasa-arvoa lisää sekin tosiseikka, että naisen säärissä on paljon enemmän pinta-alaa kuin yhdessä leuassa. Lisäksi säären taka-osat sijoittuvat harmillisesti jalan takaosaan, jonne näkee vain jooga-asennoissa.

Ihokarvat käyttäytyvät samalla lailla kuin ylimittaiseksi kasvanut pihanurmi. Kun ruohonleikkurin terä on pilkkonut ruohonvarret mataliksi, ei kulu pitkäkään tovi, kun vaakatasoon kääntyneet heinät nousevat jälleen pystyyn. Yhtä lailla hyvinajelluista sääristä löytyy varttitunnin päästä vielä koko joukko itsepäisiä haja-asukkaita, ja huolellisesti nypityistä kulmista löytyy peiliin vilkaistessa muutama tiukasti ihoon tarrautunut kulmakarva.

Taidan lähiaikoina välttää peiliin katsomista.