Merkinnät teemasta ''

Käsivarren mitalla

Päätin eilen huitaista kyynärpääni terävään särmään. (Opetus nro 1: Pidä pitkähihaisia vaatteita. Jos huitaiset kyynärpääsi, rikki menee kangas, ei iho.)

Haava on viheliäisessä paikassa. Joka kerta, kun koukistan kyynärpääni, haavaa vihloo. (Opetus nro 2: Jos välttämättä haluat pitää lyhythihaisia paitoja, älä huido kyynärpäällä. Hommaa haavat sellaiseen kohtaan, jota ei voi taittaa.)

Pidin eilisillan käsivartta mahdollisimman suorana. On muuten rankkaa, käsi alkoi protestoida epänormaalia asentoa jo ennen yötä. (Opetus nro 3: Jos sinun on pakko pitää kättä suorana, keksi mukavaa suorakätistä toimintaa. Älä yritä kannatella kättä hankalissa asennoissa olkavarren lihaksilla.)

Koska haava ei ollut vielä täysin arpeutunut, tänään olen jatkanut suoralla linjalla. Kirjan lukeminen suorien käsien varassa on työlästä. Tavaroiden käsittely käsivarren mitan päässä on naurettavan näköistä. Ja mikä pahinta, kahta koukistettua kättä tarvitaan aika moneen asiaan – vaikkapa hiusten kietaisemiseen sykerölle. (Opetus nro 4: Jaa, hiusten leikkaaminen lyhyiksi vain tällaisen tilanteen varalta on jo hätävarjelun liioittelua. Unohdetaan tämä opetus.)