Merkinnät teemasta ''

Kymmenen tyhjänpäiväistä tapaa kuluttaa aikaa

Päivässä ehtii saada uskomattoman vähän aikaiseksi. Tänään olen saanut pestyä koneellisen pyykkiä ja ruokittua jälkikasvun ynnä hoidettua päivän työmaat. Paljon enemmänkin olisin varmaan saanut aikaiseksi, jos en olisi (taas kerran) kuluttanut aikaa ihan toisarvoisilla toimilla. Tai no, JavaScriptin logiikkaan perehtyminen ei ole toisarvoista, josko se ei juuri nyt ole välittömästi päivän tuotteliaisuutta lisäävääkään.

Ihan keskivertopäivänä hävyttömän paljon aikaa kuluu haahuiluun ja huuhaahan. Kohtuullisen tuottamattoman päivän kunniaksi listaan tyhjänpäiväisimmät ajantappokeinoni – asiat, jotka voisi tehdä toisin tai jättää kokonaan tekemättä.

  1. Tv-ohjelmien lueskelu sekä netistä että tv-lehdestä. En kuitenkaan katso kuin ne tietyt ohjelmat, joten miksi vaivautua tutkimaan, mitä kaikkea televisiosta tulisi. Sitä paitsi jos löydän jotain kiinnostavaa, se on jo esitetty eikä uusintaa kuitenkaan tule.
  2. Inventaarioiden teko. Innostun aina inventoimaan tuotteita, joista ei tarvitse inventaariota tehdä. Esimerkiksi työn alla on inventaario neuleistani (ja aivan, raportoin sen jonain päivänä myös blogissa).
  3. MTV3:n viihdeuutisten selailu. Täysin tyhjänpäiväistä ajantappoa. Mutta parempi sekin kuin keltaisen lehdistön nettisivut: hölmöjä viihdeuutisia on paljon vähemmän.
  4. Kulmakarvojen muotoilu. Onko sen typerämpää tapaa kuluttaa kohtuuttoman paljon aikaa kuin tuijottaa itseään peilistä ja pohtia, vieläkö nyppäisin yhden kulmakarvan vai joko linja on kohdallaan. (Niin, onhan se typerää, mutta teen sitä slti.)
  5. Sähköpostilaatikon siivoaminen. Siellä on aivan liikaa turhaa, mutta jos jotain poistaa, se osoittautuu tarpeelliseksi. Viikon päästä kaaos on entisellään.
  6. Kadonneiden pikkutavaroiden metsästys. Ne eivät kuitenkaan löydy, kun niitä etsii. Sen sijaan löytyy turhakkeita, joiden olemassaolon oli jo ehtinyt unohtaa.
  7. Lasten kirjojen järjestäminen hyllyyn. Tämän kanssa kilpailee hyödyttömyydessä vain lasten palapelien lajittelu – työn jälkeä ehtii ihailemaan korkeintaan nanosekunnin.
  8. Suunnitelmalistojen teko. En kuitenkaan tee asioita, joita listoille kokoan. Toisaalta jos en suunnittele, en tee mitään.
  9. Kaavalehtien ja muiden käsityömallien selailu. Tietyn kaavan etsimiseen kuluu määrättömästi aikaa, ja sivutuotteena löytyy koko liuta ihania malleja, jotka joutaisivat myös tulla toteutetuiksi.
  10. Kirjanpitosysteemien, nettisivujen ja vastaavien viilaaminen. Keksin aina uusia, loistavia ideoita, joiden toteuttaminen nielaisisi aivan tolkuttomasti aikaa, vaikkei kohdalle osuisi tietotekniikan ja ihmisaivojen epäyhteensopivuutta. Kaikeasta huolimatta viilaus jatkuu.