Merkinnät teemasta ''

Rasitusvamma

Oli pakko nöyrtyä ja soittaa aamulla lääkäriaika. Olen yrittänyt hoivata, lääkitä ja lepuuttaa vasuriani pari viikkoa, jotta orasteleva ja oireileva ulkosyrjänpuoleisten jänteiden oletettu tulehdustila poistuisi. Luulin jo olevani voiton puolella, mutta pari käsivoimaa vaativaa liikesuoritusta osoittivat, että jotain vikaa ranteessa on.

Tuttu lääkäri kuunteli polveilevan itsediagnoosini ja itsehoitokuvioni, tutki ja testasi ja loppuarvionaan totesi, että käden syvissä jänteissä on todennäköisesti tulehdusta. Hoito: kymmenen päivän voimakas tulehduslääkekuuri, yhtä pitkäksi aikaa mahdollisimman täydellinen lepo kädelle ja pintahoitona Voltaren Emulgelia.

Kun lääkäri tiedusteli, olenko kesän mittaan tehnyt jotain tavallisuudesta poikkeavaa, minulla välähti. Olenhan minä: olen lukenut kesän mittaan enemmän kirjoja kuin viime vuosina yhteensä. Suuri osa sivuista on luettu sängyssä kyljellään, kirja vasemman käden varassa ja pahimmillaan suurin osa kirjan sivujen painosta pikkurillin ja nimettömän varassa.

Onkohan kukaan muu saanut rasitusvammaa lukemisesta?