Merkinnät teemasta ''

150 sivun yö

Lainaan vain harvoin uutuusteoksia. Vasta viimeisen vuoden ajan olen taas ehtinyt ihan oikeasti (ajoittain) lukemaan, ja vuosien mittaan niin monta uutuutta on jäänyt lukematta, että ne alkavat olla jo aika vanhoja kirjoja.

Lainasin kuukausi sitten kirjan Riadin tytöt (Banat al-Riyad), jonka on kirjoittanut Raja’ al-Sani’. Kirja sattui olemaan sopivasti tyrkyllä kirjaston uutuushyllyssä.

Muistin taas, miksi ei kannata lainata uutuuskirjoja: joku muukin haluaa lukea niitä. Riadin tytöistä on varaus, joten en voi uusia lainaani. Pakko palauttaa huomenna ennen kirjaston sulkeutumista.

Lukematta on vielä puolentoistasataa sivua. Sen verran on väsymystä alkuviikolta, etten taida jaksaa ihan koko kirjaa tänä yönä loppuun. Onneksi huomiselle ei ole aikataulutettua työmaata – paikallinen kirjasto menee kiinni viideltä, joten päivällekin voin huoleti jättää muutaman kymmenen sivun lukemisen.

Ja jos oikein tiukille vetää, täytyy palauttaa kirja naapurikaupungin puolelle; siellä ovet ovat auki seitsemään. Kiitetty olkoon kirjastojen välinen yhteistyö!