Merkinnät teemasta ''

Pitäisi päättää

Printtasin joskus kuusi, seitsemän vuotta sitten A5-kokoiseen mappiin silloisen osoitetietokantani. Tänään päätin, että tyhjennän mapin ja siirrän sen työkäyttöön, sillä en kovin usein muista osoitteita kyseisestä mapista hakeneeni.

Ja hyvä niin. Vuosituhannen alkupuolelta on tapahtunut paljon muutoksia. Korkeintaan joka kymmenes paperi pitää yhä paikkaansa sellaisenaan. Jos osoite on pysynyt samana, puhelinnumero tuskin. Samaa sähköpostiosoitetta käyttää enää harva. Yllättävän moni on vaihtanut nimeään (sukunimeään, toim. huom.), ja useimmat ovat muuttaneet vähintään kerran. Jos mitään muuta muutosta ei ole tapahtunut, niin ainakin perhe on kasvanut viimeisinä vuosina. Ja onhan siellä muutama sellainenkin, joiden kanssa en enää ole ollut aikoihin tekemisissä.

Vuodenvaihde alkaa jo uhkaavasti lähestyä (alle kolme kuukautta!). Taidan tänä vuonna synkronoida kalenterin mukana kulkevan vihkomuotoisen osoitemuistioni osoitetietokantani kanssa, jotta ensi vuonna voin lykätä kalenterin väliin päivitetyn osoitteiston.

Sitä ennen täytyy kuitenkin tehdä itse käyntikorttikelpoisia ratkaisuja: pitäisikö firman eri toimialojen sähköpostit eriyttää eri osoitteiksi ja jos, niin miten? Ja olisiko johdonmukaisinta vaihtaa myös henkilökohtainen sähköpostiosoite henkilökohtaiselle domainille? Vaikeita päätöksiä.