Merkinnät teemasta ''

Lehtihyllyllä

Pysähdyin eilen kauppareissulla lehtihyllyjen ääreen. Silloin tällöin tulee lehtien kansia tuijoteltua, mutta viimeisimmästä irtonumero-ostoksestani taitaa olla jo jokunen vuosi.

Poikkeuksellisesti pysähdyin askartelulehtien ääreen. En ole askartelutyyppiä, mutta kädentaitokirjojen lueskelu ja kirjanmerkkivaihtoon osallistuminen herättelivät inspiraation, josko myös paperista ja sen liitännäisistä voisi tehdä jotain.

Havaitsin, että askartelulehtien kirjo on uskomattoman lavea. Ainakin neljä, viisi suomenkielistä lehteä sisältää pääasiassa askartelua ja muita kädentaitoja kuin ompeluksia ja neuleita. Tosin pientä vääristymää aiheuttanee se, että Eafons Oy julkaisee kahta lehteä, Sinä osaat -lehteä ja Askartelulehteä, ja näiden sisältö näytti pikaisella vilauksella olevan hyvin samankaltaista, jos ei suorastaan limittäistä tai päällekkäistä.

Päädyin ostamaan toistaiseksi uusimmat numerot Sinä osaat -lehteä sekä Ihana-lehteä. Kivoja vinkkejä ja juttuja, näyttäviä lehtiä, mutta paljon vähemmän mitään sytyttävää kuin esimerkiksi käsityölehdissä. Ehkä en ole tarpeeksi sisällä askartelun hienouksissa?

Talletan lehdet tarkasti kädentaitolehtieni joukkoon ja selailen niitä varmasti vielä moneen otteeseen. Mutta se sisäinen askartelijani on yhä ainakin puoliunessa.