Merkinnät teemasta ''

Uutisia verkosta

Ylen uutisista löytyy tänään ainkin neljä nettiaiheista uutista:

A-klinikoiden nettisivu voitti kilpailun, jossa haettiin keinoja sosiaalista syrjäytymistä vastaan, chat auttaa nuoria joulun alla, tanssille omistautuneet Liikekieli-verkkosivut ovat seuratuin tanssimedia ja Kirjastot.fi-portaali palkittiin vuoden kirjastonkehittäjänä.

Kirjastot.fi-portaali on näpsä paikka, olen siellä muutaman kerran aikaisemminkin vieraillut – jos en aivan väärin muista, ensimmäisen kerran jo viime vuosikymmenen puolella. Loistoesimerkki tärkeästä ja tarpeellisesta sivustosta, jonka kautta pääsee näppärästi kirjastovisiitille mihin päin Suomea tahansa.

Liikekieli.comissa muistan myös käväisseeni, vaikka sen edustama tanssimaailma ja omani eivät aivan yksi yhteen olekaan.

Lisäsin kummankin sivun kirjanmerkkeihini, jos vaikka jonain päivänä olisi viljalti aikaa tutkia, mitä kaikkea noilta sivuilta oikein löytyykään.

***

Päivän joululaulu kiidättää vuosisatain taa, keskiajalle asti. Kuului laulu enkelten kuuluu tuntemattomien säveltäjien ja sanoittajien tuotteisiin, alkuperä sijoittunee Ranskaan.

Kuului laulu enkelten
kautta avaruuksien

Olen oppinut lauluun kakkosäänen, joka ei ole erityisen vaikea, mutta kuulostaa komealta. Gloria in excelsis Deo.