Merkinnät teemasta ''

Päivän anatomia

Tänään ei ole ollut hyvä päivä. On ollut saliongelmia (selvitetty tai selvitty), olen keskustellut terveydenhuoltopuolella allergia-asioista (jatkoa seuraa), olen pähkäillyt aikatauluongelmia (ei auta kuin puskea), tietokoneeni jumitti kertaalleen ihan täydellisesti (päätin syyttää tietoverkon päivitystä). Siihen päälle normaalit asiat, kuten liian lyhyet yöunet, kärttyiset tenavat ja kiirus. Ei ole ollut hyvä päivä.

***

Aamulla posti toi helmiä, joita ostin eräältä harrastajalta pois kuleksimasta. Ihania möllyköitä, jotka pistivät heti ideat liikkeelle ja saivat kaihoamaan korupöydän ääreen.

Olen keskustellut fiksun ihmisen kanssa työasioista, jotka rönsyilivät vähän sinne ja tänne, ja hauskan keskustelun aikana tuli pohdittua monen monta asiaa elämästä. Ja vähän työstäkin.

Illan opetukset olivat (saliongelmista huolimatta) oikein onnistuneita – tehtiin pikkujouluhengessä erästä vanhaa disco oriental -tanssia, hiki valui ja hauskaa oli. Hyvä lopetus syksyn keskiviikko-opetuksille.

Kroppa on väsy, mieli on väsy, mutta rauhallisessa talossa on mukava päivystää vielä tunti, puolitoista verensokereita. Jätän suosista työhommat huomiselle, menen katselemaan televisiota ja hipelöimään uusia helmiäni.

Tänään on ollut kiva päivä.

***

Tämän laulun muistan lapsuuden joulumainoksista: Tule joulu kultainen. Sen on säveltänyt mainokseen Aarno Raninen ja sanoittanut Seppo Mattila.

Laulu rakentuu hassusti, niin kuin sopii olettaa, kun laulun on tarkoitus toimia lyhyessä mainoksessa. Laulun A-osa on tahtilajiltaan 3/4, vähän mitäänsanomaton. Sitten alkaa 2/4-tahtinen bridge-tyyppinen osio, jossa intensiteetti nousee melodian korkeuden ja tahdin tiivistymisen myötä. Lopuksi palataan 3/4-tahtiseen kertosäkeeseen, joka on lyhyt mutta toimiva. Loistava mainoslaulu, ja B-osansa ja kertosäkeensä takia myös laulamisen arvoinen.

Sadun lailla taaskin kuvat
mieliin nousee vanhan maan.
Aasit, lampaat, härkäin tuvat
herää eloon uudestaan.

Vaikka onkin kaukainen,
satain vuotten takainen,
silti aina läheinen –
tule joulu kultainen.