Merkinnät teemasta ''

Nyt se on virallista

Paperi tuli tänään postissa; on vähän orpo olo. Se on sitten loppu nyt. Jostain pitäisi löytää uusi ja vähän joutua: kuukausi aikaa.

Nettisivustoni on ollut samalla palveluntarjoajalla melkein kymmenen vuotta – tätä nykyä siellä on fi-päätteinen domainini. Nyt ei palveluntarjoajalta enää sopivaa webhotellipalvelua löytynyt, joten webhotelli on irtisanottu ja uusi hakusassa. Se ihanuushan tässä on, että osoite säilyy samana, joten sivuilleni eksyvä ei välttämättä ollenkaan edes huomaa, että sivuni tulevat vaihtamaan fyysisesti paikkaansa ihan uusille palvelimille.

Vaan minne? Olen käynyt läpi lukuisien webhotellimyyjien tarjontaa ja firmoista kirjoitettuja palautteita, ja pää on autuaasti sekaisin. Pitäisi olla luotettavat palvelimet Suomessa, monipuolinen hotellipaketti, riittävästi levytilaa, sopivasti sähköpostiominaisuuksia ja hinnoittelultaan järkevä – ei liian halpa muttei myöskään ylettömän kallis.

Siinä sitä on harrastetta loppukuuksi: etsiä palveluntarjoaja ja tehdä uudet sopimukset. Tammikuussa pitäisi saada uudet palvelut käyttöön.

***

Joulumaa-laulun muistan parhaiten Katri Helenan esittämänä. Laulu on muuten Katri Helenan oma sävellys. Sanoituksen puolestaan on tehnyt Juha Vainio, yksi suomalaisen laululyriikan mestareista, jonka tekstit olivat graduni aineistona.

Joulumaa on muutakin kuin tunturi ja lunta.
Joulumaa on ihmismielen rauhan valtakunta.
Eikä sinne matka silloin kovin kauan kestä,
joulumaa jos jokaiselta löytyy sydämestä.