Merkinnät teemasta ''

Posti ja kortit

Päivän Ilkassa oli juttu joulukorttirumbasta. Viimeinen halvan merkin päivähän on maanantaina. Jutussa oli haastateltu postin väkeä, jotka esittivät kainon toiveen, että ihmiset laittaisivat joulukorttinsa postiin jo tänään perjantaina, jotta ruuhka olisi pienempi.

Valitan, minä ainakin tyrkkään omat pulleat punaiset joulutervehdyskuoreni postin hoteisiin vasta maanantaina. Sitä vartenhan se viimeinen postituspäivä on… Projekti on sentään edennyt: osoitelistat ovat valmiina excelissä ja joulupostimerkit ostettuina.

***

1980-luvullla menestyksekäs brittitrio Stock–Aitken–Waterman tehtaili hittejä monille kasarilaulajille. Eräs heidän tallissaan ollut duo oli Mel ja Kim, siskokset, joiden kuuluisimmat hitit lienevät FLM (1987) ja That’s the Way It Is (1988).

Vuonna 1987 toinen duo nimeltä Mel & Kim – tässä tapauksessa koomikko Mel Smith ja laulaja Kim Wilde –, levyttivät hyväntekeväisyysdueton Rockin’ Around the Christmas Tree. Kappale on vuodelta 1958, sen kirjoitti Johnny Marks ja levytti ensimmäistä kertaa Brenda Lee. Vuosien saatossa laulusta on tehty todennäköisesti kymmeniä eri levytyksiä, mutta minua viehättää juuri tämä Mel & Kim -duon versio (linkki YouTubeen). Hankin aikoinaan levytyksestä jonkinsorttisen maksisingle-EP:n.

Kiinnostuneet voivat lukea Wikipediasta lisää faktaa tästä laulusta. Muut voivat nauttia seuraavasta kirjallisesta katkelmasta:

Rocking around the Christmas tree,
Let the Christmas spirit ring.
Later we’ll have some pumpkin pie
And we’ll do some caroling.

You will get a sentimental
Feeling when you hear
Voices singing let’s be jolly,
Deck the halls with boughs of holly.

Ja kuten huomaamme, tässä olisi mainio hetki pohdiskella tekstiviitettä walesilaiseen kansalauluun Deck the halls (“Deck the halls with boughs of holly / tis the season to be jolly”), jota suomeksi lauletaan Väinö Solan sanoilla “Kuusen kotiin tuoda saamme”. Ehkä toisella kertaa.

P.S. Dialogi videolta:
Mel: Kim, do you think our love will last forever?
Kim: No.
Mel: A couple of years, maybe?
Kim: No.
Mel: Do we make it ’til the end of the video?
Kim: How long is that exactly?