Merkinnät teemasta ''

Kynttilät töissä

Olen istunut koko päivän tietokoneella. Ei ehkä järin tuottoisa päivä tuntimäärään nähden, mutta sen verran olen saanut aikaiseksi, ettei ihan punaiselle ristille ole päivä mennyt.

Koko päivän olen polttanut työhuoneessa kynttilöitä. Havaitsin, että samanlaisissa kynttilöissä on eroja. Aloitimme itsenäisyyspäivänä kahden sinivalkoisen pöytäkynttilän polttamisen. Sittemmin niitä on poltettu tasatahtia, tänäänkin aamusta asti. Toinen paloi loppuun jo neljä tuntia sitten, toisessa näyttäisi olevan yhä ainakin tunnin verran poltettavaa.

Olen jo hamstrannut joulua varten sekä antiikkikynttilöitä sekä kruunukynttilöitä, mutta pöytäkynttilöiden sekä ulkona lyhdyissä poltettavien varannot on vielä täydentämättä. Täytyy tulevalla viikolla lisätä ostoslistaan, ne kun eivät muistaakseni ole yleensä joulun jälkeen päässeet alennusmyyntiinkään.

***

Kirjoitin lukiossa englanninkielisen joululaulun, jonka esitimme joulujuhlassa. Omistin sen silloin koulussamme olleelle vaihto-oppilaalle, sillä laulun sanat kertoivat kaipuusta kotiin. Laulun pateettinen nimikin on Lonely Christmas.

I can imagine my friends there
Who think of me and who still care
Though this very Christmas Day
They are all so far away

I write a song to tell them how
I wish I could be with them now
This lonely Christmas

säv. san. sov. I. Vilén

Tässä kohti ketään tuskin yllättää se, että laulu tehtiin kaksiääniseksi, tosin melodiaa laulaa altto.

Vieläköhän sitä osaisi nykyisellä maailmankatsomuksella kirjoittaa näin selvälinjaisia lauluja?