Merkinnät teemasta ''

Aloitettu on

Olen ostanut jo kaksi joululahjaa. Kolmas oli valittuna, mutta joku muu oli ollut yhtä kiinnostunut samaisesta kirjasta ja ostanut sen. Kuinka ollakaan, kirjaa ei ole enää saatavilla; näin sanoo jokainen kirjakauppa ja nettikauppa.

On sellainen vahva epäilys, että minun odotetaan keksivän vielä muutama muukin lahja. Mutta onhan tässä vielä aikaa monta päivää.

***

Taisin kuulla tämän laulun ensimmäistä kertaa eräässä Ally McBealin joulujaksossa. Ally McBeal -sarjan hurmaavimpia puolia oli se, miten musiikki sulautui osaksi tarinaa. Kappaleet eivät olleet vain musiikkia musiikin vuoksi, vaan niistä kehkeytyi oma tarinansa. Pidin kovasti eritoten näyttelijöiden esittämistä kappaleista. (Piece of useless information: Elainea esittänyt Jane Krakowski seurusteli vuosikymmenen vaihteessa Charles Hartin kanssa. Ai kuka on Charles Hart? Hän on kirjoittanut lyriikat Andrew Lloyd Webberin pariin musikaaliin, muun muassa Phantom of the Operaan.)

Niin, Ally McBealissa siis kertaalleen kuulin tämän laulun. Sittemmin löysin sen omilta levyiltänikin Eartha Kittin esittämänä (yllättävän vähän karkeaääninen veto, mutta toisaalta levyn kannessa on vuosilukuna 1953).

Santa baby
a 54 convertible, too – light blue
I’ll wait up for you dear
Santa baby
so hurry down the chimney tonight

Wikipedia kertoo, että kappaleen ovat säveltäneet Joan Javits, Philip Springer ja Tony Springer vuonna 1953. Mainitsemani Eartha Kittin levytys oli se ensimmäinen, mutta sittemmin tätäkin on uuteen muottiin tuunannut laulaja sun toinen, mukaan lukien Madonna ja Kylie Minogue.

Juuri tuo 54 convertible, too / light blue on se säe, joka aina repäisee hymyn huulille.