Merkinnät teemasta ''

Vuoden viimeinen

Joululoma! Viimeinen koulupäivä oli lähinnä pyrähdys kouluun hakemaan todistus ja takaisin, mutta aamulla piti silti saada väki pystyyn ajoissa.

Ai miten ihana onkaan nukkua huomisaamuna pitkään – siis puolisen tuntia pitempään kuin arkisin. Mutta huiman eron tekee se, että aamulla ei tarvitse saada ketään lähtökuntoon, vaan jälkikasvu saa pompotella yöpuvuissa vaikka lounaalle asti. Ja jos niikseen tulee, aamupalan jälkeen voi vaikka ottaa kirjan kainaloon ja hipsiä takaisin sänkyyn lukemaan.

(Täsmentävä huomautus: joululoma ei suinkaan koske allekirjoittanutta. Töitä riittää jouluun asti ja joulun tuolle puolelle. Tahti kyllä rauhoittuu, meinasin pyhinä nukkua univelkoja pois.)

***

Joululevyistä tällä hetkellä lempparini on Rajaton-kokoonpanon Joulu. Hienointa musiikkia on sellainen, joka on tekijöidensä näköistä. Rajattoman musiikki on.

Levyllä on kauniita, hartaita joululauluja, mutta valitsen tähän hauskan biisin Pukki tietää. Laulun on säveltänyt Kim Kuusi ja sanat ovat Arto Tammisen ja Kim Kuusen.

On jouluyö
Hän lentää halki taivaan poroillaan
On jouluyö
Ja kohta joka oveen kolkuttaa
Hän tuntee kaikki toiveet pienten, suurten sydänten
Ja joulun salaisuuden – pukki tietää sen

Railakkainta kappaleessa on B-osa, jossa paljastetaan, miksei tontuilla ole napaa.