Merkinnät teemasta ''

Flashia vastaan, päivitysten puolesta

En ole koskaan ollut innostunut nettisivujen flash-animaatioista. Pitkään selasin nettimaailmaa Firefoxissa ilman flashia, koska silloin en joutunut katsomaan välkkyviä mainoksia ja muita verenpaineen nostattajia.

Muutama kiinnostava sivusto käytti kuitenkin flashia. Onneksi löysin Firefoxiin liitännäisen, jolla flashit sai pois käytöstä ja käyttöön oman mielen mukaan.

Tässä taannoin kuitenkin pisti hymyilyttämään: olin rutiininomaisesti laittanut flashinestoliitännäisen kumpaankin käyttämääni koneeseen. Kun piti työkoneella käydä ihmettelemässä erään flash-sivuston antia, tajusin, ettei sille koneelle ollut koskaan itse flashia asennettu.

Sitä voi kai sanoa varmuuden maksimoinniksi: ei flashia, mutta flashin esto kyllä.

***

Jälkikasvu meni tänään YLE2:n Operaatio Hurrikaanin sivuille. Siellä käytettiin niin uutta flashia, etten ollut sellaista vielä asentanut. Olivathan ne sivut komeat, härpäkettä siellä ja täällä, mutta pisti silti ärsyttämään.

Toisaalta mikäpä minä olen mankumaan, kun itse olen sitä mieltä, että jokaisen pitäisi päivittää nettiselaimensa aina uusimpaan versioon…