Merkinnät teemasta ''

16 tunnin testi – MOT

Heräsin aamulla ennen kuutta. Tähän tarkentava huomautus: heräsin aamulla ennen kuutta omia aikojani, ilman ulkoisia ärsykkeitä tai sisäisiä tekijöitä. Kunhan heräsin.

Luin vähän aikaa (Ken Folletin Piraatti, vanha kirja, jota en ole ennen tullut lukeneeksi), ja lopulta ennen seitsemää totesin, että nukkumisesta ei tule mitään – siis ylös.

Ehdin aamuhämärissä kastella joulun alla meille kotiutuneet kukat (ja puoli keittiön aputasoa), keittää teeveden, takuta tietokoneen kanssa ja lukea vielä lisää Folletia, ennen kuin oli aika saada kotoa poistuvat jalkeille.

***

Touhusin pitkin päivää sitä, tätä ja tuota, ja muutama homma etenikin, ainakin tiedonmetsästys ja päätöksenteko. Kävin kaupassa ostamassa luistimet lapselle ja koepalan kangasta tanssiasua varten sekä hankkimassa sapuskaa hurskaasti ajatellen loppuviikoksi eli oikeasti kahdeksi päiväksi.

Nyt ajattelin mennä kutomaan pipoa ja katsomaan televisiosarjoja vielä pariksi tunniksi.

***

Rivien välistä olen ollut ymmärtävinäni, että aamun aikaiset ovat työteliäämpiä ja muutenkin parempia kansalaisia kuin kaltaiseni iltavirkut ja yönkukkujat. Kui?

En ole saanut yhtään sen enempää aikaiseksi, vaikka olenkin ollut 16 tuntia valveilla ja herännyt ennen kukonlaulua ja auringonnousua. En myöskään saa itseäni nukahtamaan iltakymmeneltä ja elämään säädyllisemmässä elämänrytmissä. En ole tehnyt päivän hommiani yhtään sen paremmin, vaikka olen ollut jalkeilla jo silloin, kun liikkeellä ovat vain lehdenjakajat ja lumiaurat (joista kumpaistakaan ei ole meidän nurkillamme tänä aamuna ollut).

Aikainen lintu saattaa nähdä madon, mutta tajuaa sen vasta pari tuntia myöhemmin, kun on herännyt.