Merkinnät teemasta ''

Maailma näyttää erilaiselta…

En nyt muista, kenen silmin siinä mainoksessa maailmaa katsottiin, mutta iskulausetta mukaellen: maailma näyttää nyt erilaiselta. Olen nyt jo puolitoista päivää tuijottanut uuden työläppärini näyttöä, ja se tuo Internetiin ja ohjelmiin aivan uuden ulottuvuuden.

Olen puolitoista päivää ajanut konetta sisään. Eilinen meni käyttöjärjestelmän asennuksessa ja käynnistyslevyjen polttamisessa ynnä langattoman hiiren käyttöönotossa (nettiyhteys löytyi heti, kun pistin plugin kiinni – varsinainen plug-and-play). Yö jatkui Firefoxin ja Thunderbirdin asentamisella, ja tämä päivä on kulunut muita käyttöohjelmia asentaessa ja asetuksia räpätessä. Pikkuisen olen jo ehtinyt ihan oikeita töitäkin tekemään.

Sormet hakevat home- ja end-nappuloita aivan väärästä paikasta, ja control-namiskaa hakkaan tuhkatiheään, kun luulen löytäneeni deleten. Näppis on sentään likimain normaalikokoinen, ja mikä tärkeintä, tässä on ihan täysverinen numeronäppäimistö. Se helpottaa kummasti elämää taulukkolaskentaa käyttäessä.

***

Olen nyt kaksi päivää pessyt käsiäni vähän väliä, että sormet eivät tahmaisi näppäimistöä ja koneen hiirilevyä. Saa nähdä, miten kauan tätä masiinaa jaksaa palvoa.