Merkinnät teemasta ''

Entäs ne valkoiset?

Minulla on kaksi pukeutumiskoodia: työpukeutuminen ja kauppapukeutuminen. (Jälkimmäinen kattaa myös kirjastoreissuilla käytettävät vaatteet.)

Työpukeutuminen on tällä hetkellä hyvin ykstotista. Vetaisen jalkaan treenihousut, yläosan verhoksi treenipaidan, siihen päälle collegeasun tai muun helposti päälle vedettävän vaatekerran.

Kauppapukeutumisessa valitsen joko helppo-ja-nopea-linjan tai sen-mitä-päällä-sattuu-olemaan-suuntauksen. Takin allehan ne jäävät.

***

Tätä nykyä vain harvoin on tarpeen pukeutua ns. ihmismäisesti. Tänään oikein pysähdyin miettimään, että millaisen vaatekokonaisuuden valitsisin tämän päivän koulutusrupeamaan. Valinta osui luonnonvalkoiseen: luonnonvalkoinen silkkineule (kierrätyskamaa) ja luonnonvalkoinen neulehame (ostettu Pierre Cavallon alennusmyynnistä).

Mutta mutta. Minä tiedän, että minulla on myös luonnonvalkoiset sukkahousut, noin 60-denieriset. Minä tiedän! Olen käyttänyt niitä viimeksi joskus silloin, kun edellisen kerran on ollut tarpeen pukeutua ns. ihmismäisesti. Olisikohan ollut joskus viime kevättalvella?

Ei löytynyt luonnonvalkeita sukkahousuja tälle päivää, oli pakko tyytyä mustiin. Pitääköhän tässä ryhtyä kauppareissuillekin pukemaan hametta päälle, jotta sukkahousuja ei tarvitsisi etsiä esihistoriallisista kerrostumista?