Merkinnät teemasta ''

Mappirata

Siinä vaiheessa, kun lopultakin ymmärrän, mitä lukuja veroilmoitukseen vaadittiinkaan, ilmoituksen täyttäminen alkaa muuttua ihan kivaksi hommaksi. Se hetki koitti jälleen tänään iltapäivällä, ainakin hetkittäin.

Äsken lähti postiin sekä firman veroilmoitus että oma henkilökohtainen. Nyt voi ryhtyä odottelemaan syksyn palautekirjettä verottajalta.

***

Veroilmoituksen täyttämisessä sietämättömintä on pään sisäinen vuosivinksahdus. Tässä vaiheessa vuotta olen lopultakin oivaltanut, että nyt on vuosi 2009. Sekin vielä jotakuinkin mahtuu päähäni, että veroilmoitusta tehdään vuodelta 2008.

Mutta aina välillä on tarpeen palata jo valmistuneeseen verotukseen. Komentokeskus ohjeistaa etsimään viime vuoden veropaperit (koska työn alla on “tämän vuoden” verotus). Minä siis selaan vuoden 2008 mappia, joka on tuossa heti tyrkyllä, ja ehdin jo hätääntyä, että verotuspaperit ovat hukkateillä. Sitten vasta oivallan, että täytyykin avata mappi 2007.

Sama toistuu useampaan otteeseen, kumpaakin ilmoitusta täyttäessä. Oi niitä aikoja, kun veroilmoitus piti allekirjoittaa tammikuun loppuun mennessä.

Työhuoneeni on mapeista koottu esterata: levällään on neljä tarpeellista mappia ynnä pari sellaista, joita ilmankin olisi veroilmoituksen numerot todennäköisesti saatu valikoitua. Olkoot siinä huomiseen, kohta on aika lähteä illaksi töihin.