Merkinnät teemasta ''

Iloisesti helähtää Nokia tunes

Joku viikko sitten tyhjäsin kännykkäni muistikortin ja tallensin sinne valikoiman uutta musiikkia. Hyväksi havaittuun tapaan laitoin eri soittajaryhmille valikoiman erilaisia soittoääniä.

Oma perhe soittaa Marilyn Monroeta. Sukulaisten soittaessa kajahtaa Duffy (jolta olen kuullut tasan kaksi kappaletta, mutta kummastakin pidän – ihanaa 1960-luvun tunnelmaa). Tanssiryhmäläisillä soivat työn alla olevat tanssibiisit, tanssinharrastajilla ylipäänsä itämaisen tanssin musiikki. Kaikki ryhmättömät soittavat Andrew Lloyd Webberiä, tällä hetkellä musiikkia musikaalista Evita.

Tai siis nämä kappaleet soisivat, jos kännykkäni ei olisi kokenut jotain idiottimaista vinksahdusta. Muistikortilla olevat soittoäänet kieltäytyvät toimimasta tai soivat korkeintaan sekunnin, pari. Sitten ilmoille helähtää iloinen Nokia tunes.

Jos minä jotain soittoääntä inhoan, se on Nokia tunes. Se saattoi olla ihan komea joskus pyöreästi 12 vuotta sitten, kun ensimmäisen kännykkäni ostin. Mutta se ei tosiaan ole se soittoääni, jonka kännykästäni haluaisin kuulla.

Aiemmin biisit kännykän muistikortilta toimivat ongelmitta soittoääninä, nyt eivät. Mikään säätö ja vääntö ei tunnu auttavan. Tänään keksin, että voisin siirtää kaikki SIM-kortille tallennetut kännykkänumerot puhelimen muistiin. En vielä tiedä, saako se soittoääniä toimimaan, mutta jotain ainakin tapahtui: kaikkien numeroiden ryhmätiedot hävisivät.

Mieluummin silti joka puhelulla And the money kept rolling in kuin Nokia tunes.

Jälkikirjoitus viikkoa myöhemmin

Ei auttanut mikään: muistikortin musiikit päättivät lopettaa tyystin soimisen, soittoääninä siis. Musiikkeja pystyy toki kuuntelemaan soitto-ohjelman kautta tai yksitellen galleriasta, mutta soittoäänenä soi itsepintaisesti Nokia Tunes.

Kun siirsin kappaleet kännykän omalle “kovalevylle” (mikä-se-sitten-ikinä-oikeasti-onkaan), ne suostuivat toimimaan kännykän hälytysääninä. Valitettavasti yksittäisten kappaleiden vaatima tila Nokian suosimassa aac-muodossa on useampia megoja, joten kännykän pieni muisti ei kovin laveaan biisivalikoimaan riitä.

Siispä täytyy muuntaa kappaleet mp3-muotoon ja pätkäistä sopiva puolen minuutin pätkä soittoääneksi. Ensimmäiseen urakkaan valikoitui ohjelmaksi Switch, toiseen Audacity.