Merkinnät teemasta ''

Vesi vs. (vanhat) voiteet

Talvi on perinteisesti sitä aikaa, jolloin ihoni kuivaa hirveästi. Nyt on ollut sitä vikaa kesälläkin, joten voidehyllyni ei ole päässyt pölyjä keräämään.

Tämänpäiväinen saunareissu vaati rivistön puteleja. Ennen saunaa läträsin kuivimmat kohdat reilusti öljyisellä voiteella. Äklöä hommaa, mutta osoittautui tarpeelliseksi ja ihan toimivaksikin. Saunassa ei kuivaa ihoa kirvellyt ja kutittanut, ja pesun jälkeen iho ei ollut “halkean ihan just nyt” -kuiva, vaan ainoastaan “olisi varmaan hyvä rasvata ensi tilassa” -kuiva.

***

Itse rasvaamiseen tarvittiin neljää tuubia. Surkeimpiin paikkoihin levitin uusinta apteekkilöytöäni, (hirvittävän hintaista) Dexem creme -rasvaa. Se kuulemma rauhoittaa ärtynyttä ihoa kortisonin tapaan olematta kortisoni. Omat kokemukseni voiteesta ovat vielä vähäiset mutta toistaiseksi oikein lupaavat. Pahaa pelkään, että tästä saattaa tulla ensi talven suosikkituubini.

Muut putelit olivat Orionin perusvoiteita. Ne ovat selvästi merkkiä “kerää koko sarja”: hyllystäni löytyy 2/5 kosteuttavaa perusvoidetta, 2/5 hoitavaa perusvoidetta ja 4/4 erikoisperusvoidetta. Hmpf.

Tällä hetkellä suosin Aqualan Plus -voidetta ongelmattomalle iholle, Ceralania tahi Ceralan Plussaa haasteellisemmalle iholle, kantapäihin ja selvästi kuivalle iholle Lipolania. Tässä hommassa ei kevyttuotteista olisi paljon iloa.

Mutta mitä ihmettä teen, kun tästä siirrytään talveen ja kuiva kausi oikeasti alkaa?