Merkinnät teemasta ''

Palvelun puutetta

Tv-kanavilla on ikävä tapa poistaa nettisivuiltaan linkit sellaisiin ohjelmiin, jotka ovat tauolla. Tietoa siitä, milloin ohjelma jatkuu vai jatkuuko ollenkaan, on ylettömän hankala löytää.

Tänään yritin löytää tietoa Greyn anatomiasta. Sivu on kyllä Nelosen palvelimella yhä tallessa, mutta onko sinne linkin linkkiä? Ei. Löytyykö sitä Nelosen ohjelmalistauksista? Ei. Löytyykö sivuilta tietoa siitä, milloin ohjelma jatkuu? No eihän toki.

Jos kerran tauolla olevan ohjelman sivu on edelleen palvelimella ja googlella löydettävissä, miksei kanavan sivuilla voi olla luetteloa näistä ohjelmista ja ohjelman sivuilla edes jonkinsorttista mainintaa tyyliin “ohjelma palaa ruutuun sitten, kun meistä siltä tuntuu”.

***

Joku vuosi takaperin Konnankoukkuja kahdelle (Moonlighting) näkyi joltakin tv-kanavalta. Sitten se katosi, kesken uusintojen. Ei tietoa siitä, jatkuuko vai eikö jatku.

Jossain vaiheessa huomasin ohjelman siirtyneen TV Viisi -kanavalle. Kanavalla on ohjelmaesittelyjä muutamista ohjelmistaan, mutta – aivan oikein – ei mitään esittelyä kyseisestä sarjasta. Kun esitysaika vaihtui, huomasin sen jossain vaiheessa puolivahingossa. Kun sarjaa ryhdyttiin esittämään joka arki-ilta, huomasin senkin puolivahingossa.

Ihan puolivahingossa tekee mieleni suunnata dvd-bokseja myyvän nettikaupan sivuille ja tilata koko sarja sieltä. Sittenpähän tiedän, mistä ja milloin ohjelman näen.

***

Huomautettavaa olisi jokaiselta tv-kanavalta, mutta päivä on ollut pitkä. Mennään siis näiden esimerkkien voimin kohti loppukaneettia:

Asiakaspalvelun puutetta! Sillä asiakashan minä olen, tv:n katsojana. Ohjelmien esitysaikatauluissa ja suunnitelluissa jatkoissa ei liene sen luokan valtiosalaisuuksia, että asiaa kannattaisi pantata yleisöltä.

Useimmiten jo tieto siitä, että ei ole vielä tietoa, on tietämisen arvoista.