Merkinnät teemasta ''

Viipotustahtia: vasenoikeavasenoik…

Syyskuu oli etukäteen kalenterista katsoen hurja: päivät, jolloin ei tarvinnut lähteä liikkeelle, olivat kortilla, ja niillekin päiville oli toki töitä, mitenkäs muuten.

Kokonaistilannetta ei yhtään parantanut se, että koulutuspäiviä osui syyskuulle kolme (!) ja lisäksi yksi päivä vietettiin kvartaalitarkastuksissa Seinäjoella. Käytännössä siis melkein yhden normaali-ihmisen työviikon tunnit on lusmuttu jossain ihan muualla kuin töissä.

Olen ollut erittäin iloinen siitä, että kysyntää on ollut runsaasti. Niinhän se on, että sille, jolla on, annetaan; täysi kalenteri vetää magneetin lailla lisää töitä. Tolkun säilyttäminen on sitten kokonaan eri juttu.

***

Lokakuussa tahti ei onneksi jatku tappavana: toistaiseksi menokalenterissa on vakioviikko-ohjelmien lisäksi vain muutama riipustus. Työkalenterissa on kyllä niin monta projektia tehtäväksi ja viimeisteltäväksi, että ei niitä vapaa-ajan ongelmia ehdi alkavallakaan kuulla syntymään. Jos sellainen vahinko meinaa käydä, käyn mylläämässä vähän kangasvarastoja, ja vapaa-ajan ongelmat poistuvat saman tien.

Välihuomautus: alkaa sää sen verran kylmetä, että kunnolliselle välikausitakille olisi käyttöä. Kankaat on olleet jo vuodesta 1996, mutta sopivaa mallia ei ole löytynyt vieläkään. Pitäisikö tämän perusteella olettaa, että se takki ei ehdi ennen seuraavia lumia?

***

Alussa siis leppoisa lokakuu – tai ainakin leppoisahko. Tai ainakin suvantoja sisältävä. Tai ainakin sellainen, että jokaiseen viikkoon mahtuu ainakin yksi lepopäivä. Tässä kuussa syke ehkä ehtii laskemaan likelle normaalia, ainakin ajoittain.

Mutta ei vielä ainakaan tällä eikä ensi viikolla: parhaillaan työn alla muun muassa seuraava Ishtar.