Merkinnät teemasta ''

Päiväjärjestyksen ulkopuolelta

Tarkoitukseni oli käyttää maanantai tehokkaaseen työpöydän raivaukseen. Minulla on jo vuosia ollut puinen mietelauseplakaatti “Mitä sotkuisempi pöytä, sitä tehokkaampi olen”. Tosiasiassahan sotkuisen työpöydän kanssa tulee hulluksi, mutta sellainen pöytä, jonka päällä on runsaasti kerrostumia, ei ole ongelma: kaikki tarpeellinen on siellä paikoillaan.

Viime aikoina oli alkanut tuntua, että nyt on ohitettu se raja, jolloin arkeologiset kerrostumat olivat muuttuneet kaaokseksi. Liian monta projektia oli valloittanut oman osansa pöydästä, ja aivan liian monta muistilappua oli liimattu pitkin poikin kalenteria ja muita näkyvillä olevia pintoja.

***

Hyvä raivaussuunnitelmani kaatui jo aamupäivällä puhelinsoittoon. Olin postittanut perjantaina hakemuksen, jonka liitteeksi tarvittiin kaupparekisteriote. Itse hakemus on läpihuutojuttu, mutta soittivat instanssista, että kaupparekisteriote on liian vanha, se kun on neljän vuoden takaa.

Näinä neljänä vuotena yritykseni virallisiin tietoihin on toki tullut muutoksia, kuten arvonlisäverovelvollisuus, mutta itse kaupparekisteritiedoissa on muuttunut ainoastaan muutama yhteystieto – puhelin, sähköposti ja kotisivuosoite.

Ei sillä, etteikö tarkoitukseni ole ollut täsmentää toimialaluetteloa. Vaikka sen sisältöä muka aikoinaan huolellisesti pohdin, jäi paljon olennaista ja potentiaalista silti sen ulkopuolelle.

***

Uusi kaupparekisteriote olisi maksanut 10 euroa + 1,55 postikuluja. Kaupparekisteritietojen muuttaminen maksaa 57 euroa.

Niin, maksaako 11,55 euroa ns. turhasta vai 57 euroa siitä, että saan tiedot päivitettyä ja samalla tuoreen kaupparekisteriotteen hakemuksen liitteeksi? Totesin, että mieluummin nyt 45,45 euroa enemmän kuin reilu kymppi ihan haaskeille – sittenpähän on toimialoja nykyiseen ja tulevaankin toimintaan.

***

Konkreettisen siivouksen sijaan siis viilasin ja puunasin toimialaani. Uutta versiota olen kirjoitellut jo puolisentoista vuotta, mutta tänään vielä lisäsin, täsmensin – ja yleistin. Rajansa toimialamääritelmien yksityiskohtaisuudellakin.

Saas nähdä, meneekö tämä lomake kerrasta läpi vai tuleeko kaupparekisteristä lisätarkennuspyyntöjä.