Merkinnät teemasta ''

Viekää pois tuo valoilmiö

Tänä vuonna on kevääntulo ottanut erityisen lujille. Veikkaan, että kun talvi muotoutui todella kiireiseksi, sitä hiljaa mielessään toivoi, että talvi ei ehtisi loppua, ennen kuin siitä ehtii nauttimaankin.

No loppuuhan se kummiskin.

Yhdistelmä kevätaurinkoa ja valkoisia hankia rassaa. Ulkona on niin kirkasta, että kun katsoo ikkunasta ulos, verkkokalvoille jää haamukuva. Migreeniherkkää aikaa.

***

Eilen huomasin, että paikoitellen alkaa olla jo ihan oikeasti kevät. Tiet ovat kuivia, kauppakeskuksen piha on asvalttia ja pikkusoraa. Hanget ovat tiivistyneet, auringon puolella on enemmän likaisenharmaanruskeaa kuin valkoista.

Meidän pihaamme kevät saapuu aina paljon myöhemmin kuin muualle seutukuntaan. Voi olla, että katolta tippuneiden lumien kasoja saa talon pohjoispuolella levitellä sulamaan vielä kesäkuun puolellakin.

***

Sisällä auringon hajasäteet häikäisevät silmiä, vaikka verhot ovat kiinni. Jokohan sitä pitäisi ottaa viimeisetkin joulukoristeet keittiön ikkunasta pois.

Pakkasessa

Painovoima vie alaspäin. Miksi siis pakkasessa ensimmäisenä kylmenevät varpaat eikä pää?

(Olenkohan viime aikoina jämähtänyt liikaa kirjoittamaan Twitter- ja Facebook-päivityksiä, kun luontojaan syntyy alle 140-merkkisiä ajatuksia?)

Pelissä mukana

Siitä asti, kun ryhdyin blogia pitämään, en ole näin pitkällä tauolla ollut. Mutta sieltä on otettava aika, mistä sen vähimmillä vaurioilla saa – tässä tapauksessa omasta ajasta ja omasta kirjoittamisesta.

Tänä keväänä päivät ovat hujahtaneet käsistä, viikot ovat lentäneet ja työt ovat kasautuneet. Johan minä kevään kalenteria täyttäessäni epäilin, että tästä keväästä ei ihan helposti selvitä – vapaapäivät kortilla, töitä tammikuulta toukokuulle lähes tauotta. Siihen päälle kaikki se, mitä ei voi ennakoida ja aikatauluttaa. Nukkuminenkaan ei olisi pahitteeksi.

Se tässä onkin niin ristiriitaista, että työt ovat kivoja, urakat ovat kivoja ja tekeminen on kivaa. Aikaa vain ei tahdo olla ja kaikki mahdollinen kaatuu niskaan juuri samaan aikaan.

Pikkuhiljaa pääsen taas mukaan blogimaailmaan. Kaikkien blogien WordPress-ohjelma päivitetty, RSS-lukija toimii ja jossain vaiheessa varmaan löytyy sitä omaakin aikaa ja ajattelukykyä.