Lämpimiä ajatuksia

Talvi on heittäytynyt viheliäisimpään vaiheeseensa: enää ei tosiaan ole syksy, muttei vielä ole oikeasti talvikaan. Lunta on sen verran, että maata voi pitää paikoin valkeana, mutta silti lunta on niin vähän, ettei sillä tee mitään.

Mielessäni liikkuu silti lämpimiä ajatuksia (ainakin nyt, kun olen kipannut kolme kupillista teetä työillan päätteeksi): ajatusten kohteena on ensi vuoden kesäkuun alkupuoli, itämaisen tanssin kesäfestivaali Jyväskylässä.

Kahden viikon päästä alkaa festivaaliesitteen taittourakka, johon olen laskenut uppoavan parisen viikkoa. Seuraavan kuukauden ajan minulla on siis kesä talven keskellä, ainakin pääni sisällä.

Meille järjestäjille festivaalit ovat olleet arkipäivää jo puolen vuoden ajan. Festivaalivieraille ensimmäinen konkreettinen kosketus tapahtumaan on tammikuussa, kun esite ilmestyy. Koko kevään festivaalit kulkevat jokapäiväisissä toimissamme: minun keväturakkaani kuuluu paitsi julisteiden, lippujen ja käsiohjelmien taitto sekä ohjelmasuunnittelu myös nettisivujen sorvaaminen ja päivitys. Tuskin siis menee päivääkään, etteivät festarit kävisi mielessäni.

Tänään oli festivaaliesitteen mainosvarausten deadline. Tänään jysähti: kuusi ja puoli kuukautta jäljellä. Enää. Vielä. Mukava olla taas remmissä mukana.

2 vastausta merkintään “Lämpimiä ajatuksia”

  1. Festareiden taustatyötä on paljon. Sinä teet ammattilaisen ottein näitä asioita. Yhdistyksistä löytyy monien alojen ammattilaisia ja on hienoa, kun yhdistys saa niitä resursseja käyttöön. Toivottavasti saatte palkkioksi muutakin kuin hyvän mielen.

  2. Kiitos, Pantteri! Kai sitä aika monessa asiassa alkaa likimain ammattilainen olla, kun on koulut käytynä ja käytännön harjoitustakin kertynyt :). Josko monta sellaistakin hommaa olen itselleni ottanut, joihin taidot ovat (toivottavasti) tulleet matkan varrella.

    Erityisen iloinen olen siitä, että meillä on hyvä tiimi, joka puhaltaa yhteen hiileen. On mukava tehdä hommia, kun jokaisella on oma kortteerinsa, eikä toisten niskassa tarvitse huohottaa, että tulevatko hommat tehtyä.

Haluaisin sanoa, että...