Huollettu + yhdestoista

Tänään oli jälleen tanssibalanssitunnin aika. Käytiin läpi kroppaa varpaista ylöspäin ja taas takaisin: liikkuvuutta, tasapainoa, vahvistusta, venytystä. Uskomatonta, mitä 100 minuuttia kehonhuoltoa tekee kropalle.

Periaatteessa tunnin kesto on 75 minuuttia, mutta koska meillä ei ollut kiire mihinkään, jäimme venyttelemään ekstraa. (Joo, se vähän venähti.) Taktisesti sijoitan tanssibalanssin aina opetuskartassani illan viimeiseksi, jotta sen jälkeen ei enää tarvitse pistää kroppaa isosti työhön, ja toisaalta saa jäädä nauttimaan venytyksistä, jos on sellainen päivä, että ne tuntuvat hyviltä.

Tanssibalanssin jälkeen olo on aina loistava. Kroppa olevinansa venyy monta senttiä, jokainen ruumiinosa asettuu kauniisti omalle paikalleen ja lihakset tekevät yhteistyötä sulassa sovussa. Pääkin on saanut levätä (opettajan lisäksi varmasti myös oppilailla), kun tunnilla tahti on rauhallinen, toistoja riittävästi eikä vaativia liikeyhdistelmiä muistettavaksi.

Mutta ei niin hyvää tanssibalanssituntia, etteikö vielä voisi venytellä vähän ekstraa. Vielä voisin jatkaa iltayötä lattiatasosta jumppa-alustan ja pilatespallon kanssa, virikkeeksi jakso Greyn anatomiaa. (Jep, venyttelyynkin voi jäädä koukkuun.)

***
Yhdestoista päivä: laulu suosikkibändiltä

Kolmas Nainen: Syksy rannalla (YouTube-linkki)

Kolmas Nainen. Tarvitseeko tätä selittää? Se oli rakkautta ensi kuulemalta. Pauli Hanhiniemen sanoitukset vievät jalat alta.

Jäätyvä maa
kengän alla rasahtaa
Mä en tiedä mikä minut värisemään saa

Haluaisin sanoa, että...