Muistinpas + kahdestoista

Tänään oli jälleen arvonlisäverojen tilityspäivä. Tällä viikolla on ollut varsin haipakkaa, joten tiesin, että alv-tilitys pitää jättää iltaan. Pelkäsinkin unohtavani koko jutun kaiken muun häsellyksen ohessa.

Jotta alvit eivät unohtuisi, minulla on ollut jo pitkään monta muistutusta:

  1. tehtävälistassani on toistuvana tapahtumana alv-tilitys, joka ilmestyy noin viisi päivää ennen deadlinea
  2. selaimessani on ReminderFox, johon olen niin ikään lisännyt toistuvan tapahtuman alv-tilityksestä
  3. kännykässäni on hälytys alveista toistuvana 12. päivän aamulle

Koska homma jäi tänään iltapuhteiksi, lisäsin kännykkääni vielä päivällä muistutuksen kello 21.30:een: “Muista nyt ne alvit!”

Nyt ne on tehty. Ensi kuussa hoitelen samalla urakoinnilla kahden kuukauden alvit pois käsistä, jotta saan heinäkuussa luvan perästä kuittailla hälytykset pois heti niiden ilmestyttyä.

***

Kahdestoista päivä: laulu yhtyeeltä, josta en pidä

PMMP: Lautturi (YouTube-linkki)

Joskus muinoin en voinut sietää Nylon Beatia. Mutta mitä pitempään duo teki töitä, sen parempaa musiikkia he tekivät. Muutamista loppuvaiheen biiseistä pidin jo kovasti.

Kun PMMP aloitti Rusketusraidoilla, sain ihottumaa kyseisestä biisistä. Niiltä ajoilta on jäänyt periaatteellinen inhotus PMMP:n musiikkiin. Mutta se on sanottava, että Lautturi on aikas komea, vaikken kaikin osin ymmärräkään sanoitusteknisiä ja sävellysteknisiä ratkaisuja. Laulan kuitenkin kertosäkeen sujuvasti mukana. (Muuta PMMP:tä olen välttänyt huolellisesti kuuntelemasta. Rusketusraidat karmii vieläkin.)

Viekää minut sinne, missä hän on
Virta ole halki edessä airon
Viekää minut sinne, missä hän on
Lautturi, kuule, mitä mä toivon

Haluaisin sanoa, että...