Kukkaisaa (kahdeksas luukku)

Olisin jo kolme viikkoa sitten ollut valmiina ostamaan jonkinmoista joulurehua keittiön koristeeksi. Ei vain ollut tarjolla mitään. Tänään lopulta pääsin tekemään hankintoja: valkoinen joulukaktus, tulilatva, valkoisella kuorrutettu sypressi (jälkikasvun valinta) sekä Gaultheria procumbens, jolle pikakuukletus tarjoaa suomenkieliseksi (?) nimeksi lamosalali. Tarkennettakoon vielä, että kyseessä on siis salali-kasvi (moisesta nimestä kiitos Oregonin intiaaneille, tästä tiedosta kiitos puutarha.net-palstalle).

Hankkimieni kasvien elinennuste ei ole pitkä. Minulla on synkeä taipumus saada kaikki viherkasvit hengiltä, erityisesti lamosalalille ennustan pikaista näivettymistä. Ainoat vihreät rehut, jotka meillä säilyvät hengissä, ovat akvaariokasveja. Niitä ei ihan heti pääse kuivuus vaivaamaan.

Koska viherpeukaloni herää vain juuri joulun alla, myös kukkien aluslautasten tarve on hyvin kausittaista. Toisin sanoen kaikki lautaset ovat tallessa siellä, minne ne viime joulun jälkeen tuli pistettyä. Missähän se mahtaa olla?

Haluaisin sanoa, että...