Kaksi mittaa (17. luukku)

On vain kahden mittaisia akvaariokasveja: karsimisen jäljiltä liian lyhyitä sekä liian pitkiksi kasvaneita. Se sopiva mitta on hyvin hetkellinen, harvinainen olotila. Silloin tulee mieleen hakea kamera ja filmata, mutta operaatio lykkääntyy, kunnes onkin taas karsinnan aika.

Olen lykännyt loistobarbiakvaarion harvennusta niin kauan, että harvennettavaa toden totta oli. Liuskavesitähdikki (Hygrophila difformis) ja intianvesitähdikki (Hygrophila polysperma) olivat villiintyneet aivan hurjiksi, ja niitä lähti akvaariosta yhteensä iso sangollinen. Muita kasvien roippeita perkasin vielä puoli sangollista. Akvaariosta löytyi ihmeellisiä asioita: kaloja. Taitavat olla kummastuneita, kun on taas uintitilaa, eikä tarvitse puikkelehtia tiheissä kasvirykelmissä.

***

Ostin aikoinaan liuskavesitähdikin 124-litraiseen akvaarioomme. Se kasvoi aina akvaarion tukkoon, tankki oli sille aivan liian matala. Ei näytä tämä 50 senttiä korkea allaskaan olevan sille riittävän suuri: karsin neljä reilusti allasta korkeampaa oksaa pois. Seuraavaksi olisi tarkoitus sisustaa lasten akvaario, eikä sinne taatusti liuskavesitähdikkiä laiteta. Maailmassa on monta kauniimpaakin kasvia.

Ja yksi niistä tulee postissa tällä viikolla, nimittäin kurttumelalehti, Cryptocoryne crispatula var. balansae, sikäli mikäli myyjän kasvituntemus on kohdallaan. Sitä kasvia olen loistobarbialtaaseen metsästänyt yli puoli vuotta. Ei ole hätäisen hommaa tämä akvaariosisustus.

Haluaisin sanoa, että...