Metsästysjoukot (22. luukku)

Olen hankala asiakas. Esimerkiksi kangaskaupassa minulla on yleensä suhteellisen tarkka mielikuva siitä, mitä olen etsimässä, mutta sellaista ei tavallisesti ole tarjolla. Henkilökunnan palvelualttiudesta riippuu, miten hyvillä mielin kaupasta poistun.

Kävin eilen lasten kanssa Alavuden Infossa (ei kangaskauppa, toim. huom.), ja suunnistin samaan paikkaan uudemman kerran tänään, nyt ihan yksinäni. Eilen halusin kahta tietynlaista kalenteria. Kumpikin oli lopussa, mutta joulun jälkeen haluamanilaiset kalenterit saapuvat. Eikä turhaa reissua tarvitse tehdä: minulle soitetaan, kun tuotteet ovat noudettavissa. Täydensin eilisellä reissulla sitten kopiopaperivarastojani, viimeinen riisi aukesi pari viikkoa sitten.

Tänään kävin hankkimassa joulupaketteja ynnä ammattikirjallisuutta. Kaksi tuotetta löysin ihan itse, olin molempien sijainnin kytistänyt jo eilen. Hukkateillä oli kaksi kirjaa, toinen uusi nuortenromaani, toinen kielenhuolto-opas. Niitä metsästettiin useamman hengen voimin (juuri silloin liikkeessä oli suhteellisen rauhallinen hetki), ja eipä aikaakaan, kun molemmat kirjat olivat käsissäni.

Sitten pohdiskeltiin vielä lastenkirjahyllyn äärellä, mikä teos täyttäisi pitkän kriteerilistani: suurinpiirtein satasivuinen, suhteellisen helppoa kieltä, mukaansatempaava ja koukuttava, sopii ensimmäiseksi oikeaksi itse luettavaksi kirjaksi. Pohdiskeluun upposi tovi jos toinenkin, mutta hyllystä myös löytyi aivan mainio kirja, ja vieläpä sellainen, mitä en itse olisi osannut valita.

En ole marketti-ihminen; minä haluan palvelua. En käy Infossa kovin usein, mutta haen sieltä kaikki tietyt tuotteet, kuten kynät, kopiopaperit, kalenterit ja vastaavat. Saan aina hyvää palvelua, ja jos hyllystä ei löydy, tarvitsemani tuotteet tilataan. Olen ollut tyytyväinen asiakas jo monta vuotta, ja tämän päivän shoppailureissun jälkeen olen taas entistä tyytyväisempi. Joululahjatkin sain kaupasta konttivalmiiksi paketoituina.

Haluaisin sanoa, että...