Päivänvaloa odotellessa

Eilen kannoin takaisin olohuoneeseen muutaman helmilaatikon, jotta sain esiteltyä likimain-kälyille, minkälaisista helmistä koruja sopii toivoa. Olin raivannut kaikki koruntekovärkit pois joulun tieltä – raivatun olohuoneen iloa kesti siis melkein kolme päivää.

Yritin siinä sitten pyöritellä muutaman korun kasaan tai ainakin betavaiheeseen, mutta aina puuttui jotain: työkaluja, tarvikkeita, materiaaleja… Yksi kerrallaan olen hakenut jokaisen helmilaatikkoni ja työkalupakkini takaisin olohuoneeseen. Ihan turha kuvitella, että pärjään pelkillä kivihelmillä tai siemenhelmillä, tarvitsen kuitenkin myös langat, pihdit ja muut värkit.

Väsäilen jälleen yhtä aikaa noin neljää eri korua, jotta näkisin, mistä syntyy ja mitä. Korunteon tärkein vaihe on materiaalien yhteensovittelu: jos yhdistän näihin tätä, niin mitä syntyy? Jotta voin kokeilla yllätyksellisiä materiaaliyhdistelmiä, kaikkien materiaalien pitää olla käpälän ulottuvilla, mielellään valmiiksi levitettyinä.

Nyt pöydällä odottelee päivänvaloa pari erilaista versiota punaisen korusetin helmiyhdistelmistä. Tässä tapauksessa odotan kirjaimellisesti päivänvaloa: loisteputken keinovalossa yhdistelmät näyttivät herkullisilta, mutta noin kello yhdeltätoista aamupäivällä minua voi odottaa yllätys.

3 vastausta merkintään “Päivänvaloa odotellessa”

  1. Kovin tutulta kuullostaa tuovälineiden metsästäminen.
    Harhauttaa itseään kuvittelemalla ettei ihan kaikkea tarvitse levitellä ympäriinsä. Muutaman kerran kun nousee unohtuneita välineitä hakemaan niin antaa periksi. Ensi jouluna sitten taas on siistiä.
    Koruilun iloa sinulle.

  2. Kiitos, Jane! Välillä aina miettii, pitäisikö sittenkin siirtyä vain neulonnan pariin, siinä kun ei tarvitse (kovin usein) koko lanka- ja puikkovarastoa levittää pitkin olohuonetta. Kun ajattelee, miten pieniä valmiit korut ovat, ei uskoisi, miten paljon tilaa ne vaativat valmistusvaiheessa.

    Ilokseni voin kertoa, että päivänvalo paljasti tällä kertaa oikein onnistuneita punaisen yhdistelmiä. Vielä kun elämä ei tulisi väliin, niin voisin tehdä korusetin valmiiksi.

  3. Sulla on helmiä, mulla on lankoja. Mäkin aina joskus mietin, että ‘ku tää on tän sävynen, niin tän kans pitäis laittaa jotain, joka sopis’. Ja joskus tulee tehtyä isoja mokia.

Haluaisin sanoa, että...