Nettikaupan vaarat

Hyvät lukijat, haluan varoittaa teitä nettikaupoista. Ne ovat vaarallisia paikkoja, joita on parasta karttaa. Nettikauppojen selaaminen voi aiheuttaa vakavia fyysisiä oireita, joista mainittakoon hengenahdistus, pään pyörällemeno ja – pahimmassa tapauksessa – jännetupentulehdus, kun hiirtä tulee nykineeksi hyperventilaatiokohtauksen aikana ankarasti eestaas.

Olin loppuvuoden oikein ihmisiksi enkä tilaillut paljon mitään (paitsi ihan vähän helmiä itselleni, mutta nekin pääasiassa toisten koruntekijöiden harvennusmyynnistä…). Nyt tammikuussa rahaa palaa senkin edestä: olen lykännyt koko joukon firman hankintoja tämän vuoden puolelle, kun se alv-verollisuus oli edessä. Muun muassa kamera tarvitsee koko joukon lisävimpstaakeja, joita olen tässä parisen vuotta käynyt kuolaamassa – nettikaupassa, tietenkin.

Vaikka helmilaatikoissa ei pohja edes pilkahda, silti heti vuoden alkuun on tarpeen tehdä muutamia helmihankintoja (tämänhetkisen arvioni mukaan noin kolmanneksella koko vuoden helmibudjetista). Nettiostoksissa on monta hyvää puolta: ostoksia voi harkita kaikessa rauhassa, ei tule tehtyä heräteostoksia, niin kuin tavallisissa kaupoissa, ja tuotevalikoimaa ja hintatasoa on helppo vertailla.

Nettishoppailun vaikein vaihe on karsinta. Tänään yhtä tilausta viimeistellessäni huomasin, että karsintavaiheessa tuotemäärä vain lisääntyi…

Verkkokaupoissa on myös huonot puolensa. Niistä löytää paljon sellaista, mitä ilman on tähän asti elänyt aivan tyytyväisenä, koska tuotteen olemassaolosta ei ole ollut tietoakaan. Nyt minuun on iskenyt useamman kivilajin akuutti puute.

Kaiken lisäksi nettishoppailu rohmusi suurimman osan tästä illasta, vaikka tarkoitus oli täyttää työteliäästi tämän vuoden kalenteria ajan tasalle. Toisaalta on hyvä mieli: olen säästänyt jo euron sukulaisineen, kun karsinut ja karsinut listoilta pois korutarvikkeita, joita ilman juuri ja juuri voin tulla toimeen. Vaikka vähän henkeä ahdistaakin.

2 vastausta merkintään “Nettikaupan vaarat”

  1. On se melkoinen etu, kun ei tarvitse lähteä kauppoja kiertelemään ostoksia tehdessään. Ja kaikki maailman valikoimat ovat käytössä. Olen pari kertaa ostanut levyjä ja dvd:eitä Netin kautta – siinäpä ne minun ostokseni taitavat ollakin. Tytär hääräilee Huuto.Netissä.

  2. En ollenkaan innostu kaupoissa kiertelystä (paitsi tietysti kangaskaupoissa ja akvaarioliikkeissä!). Paljon toki vaikuttaa se, että lähellä on tavaratalo, josta saa kaiken arkipäivässä tarvittavan — ei ole tarvetta lähteä kaupunkiin shoppailemaan.

    Eivätpä nuo nettiostokset sen kummempia ole kuin postimyyntikään, aika lailla arkista jo tätä nykyä. Ja perheelliselle helpompaa: lapset katsovat lastenohjelmia ja äiti surffailee kaupasta kauppaan :).

Haluaisin sanoa, että...