Tarralappuja kalenterissa

Tänään tein lopultakin sen, mitä piti eilisiltana ehtiä: vaihdoin vuoden 2008 kalenteriin. Tarkkaan ottaen kahteen, sillä seinällä täytyy olla yksi yleissilmäyksiä varten, oma kansiomallinen kalenterini puolestaan on aikataulutusta ja muistiinpanoja varten.

Inhoan epävarmojen merkintöjen tai liukuvien aikataulujen tekemistä kynällä, jonka jälkeä ei voi pyyhkiä. Siksi kalenteriini ilmaantuu (ainakin aktiivisina muistiinmerkintäaikoina) tarralappuja, joita voi siirtää ajankohdasta toiseen. Niinpä kalenterin täyttövaiheessa ja tulevaisuutta suunnitellessa pöydällä pyörii paitsi erivärisiä kyniä (hahmotan kalenterini värikoodien avulla) myös liuta erimuotoisia ja erivärisiä tarralappuja, joita jälkikasvu katsoo himoiten.

***

Kevät on buukattu, ja kesäkin on jo varattu. Syksyllä oletettavasti jatkuvat opetushommat, ja muutama viikonloppu on jo vuoden jälkimmäiseltä puoliskolta kiinni. Alkuvuodesta on se aika, kun pitää aloittaa syksyn suunnittelu.

Kun sanon, että kevät on buukattu, en tarkoita, että töitä ja menoja olisi joka päivälle, illalle ja viikonlopulle. Olen jo oppinut, että kalenterissa pitää olla riittävästi valkoisia päiviä, jotta minä ja perhe pysyisimme täysissä järjissä. Luovuus ei kukoista kalenterimerkintöjen lomassa.

2 vastausta merkintään “Tarralappuja kalenterissa”

  1. En ole vielä päivittänyt uutta kalenteria. Sekin homma pitäisi tehdä. No kunhan ensin näitä kiireisempiä…

  2. Kyllähän sitä ehtii! Itse olen huomannut, että kalenteri pitää saada kuosiin aina lukukauden aluksi, jotta hahmotan, missä kohti vuotta mikäkin projekti lävähtää päälle. Toisaalta välillä tulee elettyä päivästä päivään ja viikosta viikkoon.

    Yritän tänä vuonna skarpata siinä, että kirjoittaisin kalenteriin enemmän “tee sitä, käy täällä” -muistutuksia. Tavallisesti kalenterimerkinnöiksi päätyvät vain opetukset ja deadlinet, mutta nehän ovat vain pieni osa muistettavista asioista.

Haluaisin sanoa, että...