Torstaiaamu

Kahtakymmentä vaille kahdeksan on pakko nousta hoitamaan aamuhommat, sillä koulutaksi ei odota. Verensokeri on aamusta koholla, 8,8, joten pistämme puoli yksikköä enemmän pikainsuliinia. Kaksi weetabixia lautaselle, punnitsen 200 grammaa maitoa, sillä silmämääräisesti lorauttamalla maitoa on mennyt syksyllä aivan liikaa. Tuskin se viisi hiilaria on ollut syynä korkeisiin lounasarvoihin, mutta kuitenkin.

Napsautan vedenkeittimen päälle, laitan pari kynttilää palamaan. Ruuvaan pitkään inskaan neulan ja naksuttelen insuliinimäärän. Hampaitten pesun jälkeen pistetään pitkä, sitä odotellessa varmistan, että insuliinikotelossa on riittävästi neuloja ja verensokerimittarissa liuskoja kouluun. Vaihdan vielä lansetin koulumittariin. Maanantaiaamun hommia, mutten tällä viikolla ole aamuisin jaksanut olla riittävän aikaisin skarppina.

Vartin yli kahdeksan aamuhulina on ohi. Oma aamurutiinini kulkee teekupin äärellä: ensin sähköpostit (firman, omat ja yhdistyksen meilit), sitten kahden keskustelupalstan uudet tekstit ja akvaariopalstan myytävänä-sivu. Tarkistan blogit — rss-lukijani vilkaisee läpi muutaman kymmenen blogin päivitykset. Luen uudet merkinnät, niitä ei ole eilisillan jälkeen tullut monta. Silmäilen Ylen uutiset, kurkistan säätiedotukset Ilmatieteen laitoksen ja Forecan sivuilta.

Maksan yhden helmilaskun (omia aarteita, niistä toiste), kokoan listaa toiminimen salivuokrista. Viimeistelen yhden tarviketilauksen. Viikon takainen päivälistani* on tahrautunut teestä ja pepsimaksista, mutta ei sen niin väliä, nyt alkaa suurin osa olla jo tehdyksi ruksattuna, joten voisi kirjoittaa uuden.

Päivän posti tuo kasan lehtiä ja Diabetesliiton jäsenmaksulaskun. Vilkaisen lähikaupan tarjoukset, ja totean, että täytyy lähteä lankaostoksille. Ehtisiköhän tänään? Luen Viiskunnan, jätän Ilkan, Sompion ja aikakausjulkaisut myöhemmälle.

Lajittelen tummat pyykit (treenivaatetta pääosin) ja laitan pesukoneen päälle. Lähetän pari työtekstaria.

Kolmannen teekupillisen kohdalla ihmettelen, miten aika juoksee ja aamu hupenee käsistä. Tänä aamuna ei ole kiire mihinkään, töihin lähden vasta viiden jälkeen. Taidan jättää shoppailut huomiseen, suuntaan korupöydän ääreen viimeistelemään pari tilaustyötä ja sitten työkoneelleni edistämään työprojekteja.

*Ehkä päivälista on hieman harhaanjohtava nimike, kun listan purkamiseen menee kuitenkin viikon päivät.

Haluaisin sanoa, että...