Tammikuu oli helmikuu

Loppuvuonna tein vain vähän helmihankintoja, joten tammikuussa on tullut kosolti paketteja. Tätä tahtia ei valitettavasti voi koko vuotta jatkaa, ellei myös tuotantokäyrä osoita reipasta kasvua.

Firmalle tilasin korutarpeistoja neljältä kotimaiselta kauppiaalta, tarkoittaa siis neljää painavaa helmilähetystä: särmikkäitä lasihelmiä (olisitteko uskoneet?), delicoita ja swarovskeja, mookaiitteja, sardonyxia ja turmaliinikvartsia ynnä muuta koruiksi muuttuvaa tarpeistoa.

Henkilökohtainen koruntekijäpersoonani osallistui kahteen ulkomaiseen kimppatilaukseen. Taannoin sain kevyen mutta kilohinnaltaan reilun Balin hopea -kirjeen: helmihattuja, spacereita, korupohjia – pääasiassa sellaisia, joita ei Suomessa ole tarjolla. Jo aiemmin saapui kolmen varttikilon verran kivihelmiä.

GemMall-tilaus tammi2008

Aarteet koillisesta luoteeseen

  • new picasso jasper: ihastuttava, leopardijaspismainen kuviointi mutta vaaleampi, harmahtava väri
  • silvermist-ovaali: vihreämpi kuin odotin, mutta kuvioinniltaan erittäin kaunis kivi
  • musta tuliakaatti -ovaali: jännittävän muotoinen ja eläväkuvioinen kivi
  • black webbed jasper, kahta sorttia: harmahtavampaa kuin firman myyntikuvissa, mutta miellyttää minua kovasti
  • pari nauhaa granaatteja (yllätys, yllätys?): laatu ei ole kehuttava, vaikka ovat niitä tavallisimman kokoisia, siis 4- ja 5-millisiä – toisaalta hintakaan ei ole paha
  • punainen akaatti: hurmaava, komean punainen nauha (hankintapäätöksen taustalla Outin kokemukset)
  • larvikiittia viittä (!) sorttia: paria erikoisemman muotoista kiveä ynnä suuria, suuria möllyköitä – näistä syntyy vielä monta minunnäköistäni korua!

Lisäksi tuli hankittua muutama isokokoinen riipuskivi. Huh!

Panostin sellaisiin ja senkokoisiin nauhoihin, mitä kotomaassa ei ole tarjolla, joten näissä helmissä on kokoa, näköä – ja painoa. Mittasuhteita sopii hahmottaa vaikkapa sen perusteella, että pitkulaiset mustaverkkojaspikset ovat pituudeltaan 40-millisiä.

Ymmärrettävistä syistä olen asettanut itseni henkilökohtaiseen helmienostokieltoon siihen asti, että saan korkattua hankinnoista ainakin muutaman nauhan. Mistähän raaskisi aloittaa?

Yksi vastaus merkintään “Tammikuu oli helmikuu”

  1. Kyllä sä noi vielä kesytät.

Haluaisin sanoa, että...