Hiihto ja ammunta

Tänään oli aamusta talven (tai “talven”) paras hiihtoreissu. Tosin suksi lipsui eikä luistokaan ollut aina parhaimmillaan, mutta sää oli juuri parahultainen: pakkasta oli varmaan viiden hujakoilla, sää lauhtui aamun kymmenestä pakkasasteesta; latu oli vasta lanattu, pinnassa uutta lunta eikä vielä jäätä; pilvisestä taivaasta huolimatta oli kirkas kevättalven päivä.

Hiihtolenkillä menin lähes koko matkan perinteistä ihan oikeaoppisesti. Lumi nihrasi sen verran vastaan, että potkuissa oli tehoa. Vauhti ei ehkä päätä huimannut ja ylämäet otin tepsuttelun kannalta, mutta viis siitä: hyvältä tuntui, suksi luisti ja hiki tuli. En olisi tuntia pitempään jaksanutkaan.

***

Kuuden päivän sensorointi eli glukoosimonitorointi on tänään siinä vaiheessa, että laitettiin uusi sensori. Sensorin laitto sujui kohtuullisen hyvin, vaikka jännitti sekä äitiä että kohdetta. Sisäänvientineulan ampuminen ei kuulemma enää sattunut yhtä paljon kuin ensimmäisellä kerralla.

Sen sijaan mittarin kalibrointi tuotti enemmän murhetta: ensimmäinen kalibrointiyritys päätyi erroriin. Toinen onneksi tuotti hyväksytyn tuloksen, vaikka signaali lähettimen ja vastaanottimen välillä ei erityisen vahva olekaan. Toivottavasti tiedonkeruu silti onnistuu – tässä on vielä kaksi ja puoli vuorokautta sokerien vuoristorataa ennen lääkäriä.

2 vastausta merkintään “Hiihto ja ammunta”

  1. Ihanaa lukea hiihtoreissusta. Kiva, että olet päässyt ladulle.

  2. Tämä talvi ei ole ollut talviurheilijoille suopea, mutta olen iloinen, että olen vuosien tauon jälkeen päässyt suksille. Toivottavasti loppuviikon sääennusteet ovat väärässä eikä luvattua lämpöaaltoa tule. Olisi kiva vielä hiihtolomallakin nauttia laduista.

Haluaisin sanoa, että...