Pidetään sadetta

Lapissa on jo pakkasta ja lunta, meillä keltaisia lehtiä vihreällä nurmikolla. Naapuritaloon näkyy jo keittiön ikkunasta, kun koivut ovat paljaina, ja osaan arvata, että talomme paljastuu myös muilta suunnilta kesän viherpimennon jälkeen.

Pikkuisen plussalla ja satelee selvää vettä. Tällainen syksy on ihan mukava, mutta muuten tämä eteläisen Suomen (toim. huom. minulle kaikki Oulun eteläpuolella on etelää) syksy on synkeä. Pimeys tulee aikaisin, mutta valontuojaa, lunta, saa odotella hamaan joulukuuhun asti. Pimeä ja vesisade vielä menettelee, mutta pimeä ja loskakeli ylittävät sietokykyni.

Tänä syksynä jäivät ruskakuvat (taas kerran) ottamatta. Kesä jatkui liian pitkään ja sitten yhtäkkiä olikin jo kylmää. Vielä reilu viikko sitten kävelin ihan huolettomasti edestä umpinaisilla pistokkailla, mutta nyt täytyy siirtää kesäromppeet talvivarastointiin ja panostaa lämpimämpään asukokonaisuuteen. Mieleistä talvitakkia ei kaupan vaaterekeistä löydy — täytyykö lopultakin pistää kymmenen vuotta sitten ostetut talvitakkikankaat palasiksi ja ommella niistä palttoo?

Haluaisin sanoa, että...