Epävarmuustekijöitä

On taas talvi ja talviaika. Viikonloppuna reissasin Kurikkaan tanssikursseille useampaan otteeseen, joten ylimääräinen tunti tuli hyötykäytettyä unessa. Vielä viikon, parikin olo on jopa virkeä, kun aamulla herää — elimistö elää yhä kesäajassa.

Huomaan lumentulon heti vireydessäni. Lokakuinen pimeys väsyttää, marraskuinen pimeys vielä enemmän, ja joulukuun pimeässä loskassa pompin seinille. Kun lumi tulee, on iltaisinkin valoisaa. Vastineeksi tosin palelee koko ajan. Seuraavaksi täytyy kaivaa villasukka-arsenaali ja loputkin villapaidat esiin.

Talventulo on epävarmuuden aikaa: pysyykö lumi, tuleeko suoja, tarvitaanko kuravaatteet ja kumpparit vai villahaalarit ja topparukkaset. Niin epävarmaa elämä ei sentään ole, että kesäsandaaleja olisi ihan pakko enää säilyttää eteisessä. Nyt olisi aika pakata kesä pois ja samalla siivoilla muutenkin nurkkia. Kangasvarastot pursuilevat sen jäljiltä, kun viimeksi metsästin jotain tiettyä kangasta. Tanssiromppeet ovat levällään ja reissukampetta on vieläkin purkamatta elokuun tanssireissuilta.

Nyt olisi aika ryhtyä pistämään papereita järjestykseen ja saattamaan erinäisiä projekteja loppuun. Sitten olisi hyvä taas tarttua uusiin — niitäkin on taas tuloillaan.

Yksi vastaus merkintään “Epävarmuustekijöitä”

  1. Projekteja sitä riittää täälläkin. Mä yritän vaan ajatella, et ‘projekti kerrallaan’. Ei oo aina niin helppoo.

Haluaisin sanoa, että...