Mämmiä, mämmiä

Vaikka mämmiä on ollut kaupan hyllyillä suunnilleen loppiaisesta asti, ostimme ensimmäisen (ja viimeisen) roveen tänään. Uskollisesti mämmiä on joka vuosi tarjottu jälkikasvulle, jottako tulisi tämäkin tutuksi.

Ainoa, jolle meidän perheessämme mämmi oikeasti maistuu, on diabeetikkomme. Hän pisteli välipalaksi tänään mämmiä ja vaniljakastiketta. Sitä yhdistelmää minäkin mielelläni maistelen, ja hyvä niin, sillä muuten menisi suurin osa mämmistä pääsiäisen jälkeen roskikseen.

Hävyttömän paljon mämmissä on hiilareita, Finelin mukaan 25 hh/100 g. Paketin kylkeen puolestaan oli präntätty 40 hiilaria. Jauhojahan mämmi pääasiassa on, joten en yhtään epäile jälkimmäistä hiilarimäärää. Saattaapi olla reseptistä kiinni, jos vaikka  Saarioinen käyttää reilummin sokeria.

Haluaisin sanoa, että...