Vain kohtuullisesti

Tänään haettiin (taas) postista pakettia. Tällä kertaa tulokas oli pituudeltaan reilut nelisenkymmentä senttiä, muilta kanteilta noin 10 x 15, ja painoa oli hilkun yli neljä kiloa.

Paketissa oli särmikkäitä lasihelmiä. Siis vain särmikkäitä lasihelmiä. Tarkennan: nelisen kiloa särmikkäitä lasihelmiä. Kuukauden päästä niistä aikamoinen määrä toivottavasti pyörähtelee lavalla tanssijoiden yllä.

Onkohan minun käsitykseni kohtuudesta pikkuisen nyrjähtänyt?

7 vastausta merkintään “Vain kohtuullisesti”

 1. En usko, kuulostaa aika normaalilta, varsinkin jos tiedät että ne muutaman kuukauden päästä pääsevät tositoimiin. 😉

 2. Ajattelin aloittaa heti tänä iltana helmisaaliin muuttamisen koruiksi. Tämän illan urakan myötä satsi tulee kevenemään 25 grammaa. Jäljelle jää siis enää 3975 grammaa :O . Täytyy varmaan jatkossa tiivistää tahtia, tai muutama kuukausi ei riitä 🙂 .

 3. En ole varmaan kenekkään kertonut, että ostin joskus viisi kiloa mustia lasipuikkoja ja kaksitoista kiloa kirkaita. Mustat on nyt niin vähissä, että tilaus pitäisi olla jo vetämässä. Tuon lisäksi tuli kaikkea muuta, muttei yli kiloa sentään muita värejä.
  Ajattelin, että jos vähän lohduttaisi, noi sinun on kuitenkin jo valmiita helmiä.

 4. Kiitos, Jane, heti tuntuu siltä, että ostokseni ovat olleet hyvin kohtuulliset 😀 . Kyllä tekijällä materiaaleja täytyy olla, ethän sinäkään mitään pääse kokeilemaan, jos lasia on niukalti. Toisaalta minulla ei kyllä ole mitään käsitystä, paljonko tankoja kiloon uppoaa ja kauanko kilosta saa helmiä pyöräytellä. (On muuten ihan epäreilua, että hopea tuo helmiin ruskeaa. Katselin niitä tämänviikkoisia, että kovasti vetää helmeä kermanväriseksi se hopea. Ei-ruskea ihminen protestoi.)

 5. Yleisimmin taitaa olla 15m per kilo, useimmin myydään 33cm pätkinä. On se paljon.
  Tässä korostuu myös nuo rahdit, on halvempaa tilata kerralla enemmän.

  Niin on, epäreilua.

 6. Huh 😮 ! Kyllä kiloon näimmä aika paljon lasia mahtuu. Tuosta määrästä on jo saanut tehtyä helmiperheen ja sille vielä sukulaisetkin 🙂 .

 7. Kyllä sä ne kesytät. Meinaan ne helmet.

Haluaisin sanoa, että...