Kylmää vettä

Tänään ennen töihinlähtöä tuli kylmää vettä niskaan. Käyttövettä oli tarjolla vain kylmästä hanasta, joten pakkaspyrypäivää viilensi myös reilusti vilpeä suihku.

Sisäinen lämmittelykään ei onnistunut: vedenkeittimemme hajosi. Vanha Philips on uskollisesti palvellut opiskeluajoistani asti. Pari iltaa sitten se unohti katkaista virran, kun vesi kiehui, tänään virtakytkin niksutteli tyhjää.

Taannoisella kylävisiitillä huomasin, että ystäväperheessä oli samanlainen Philipsin vedenkeitin vaihtunut uuteen, virtaviivaiseen malliin. Minunkin mieleni on tehnyt hankkia uudempi laitos, mutta ei ole vastaan kävellyt mieleistä. Nyt olisi paree kävellä, sillä ilman vedenkeitintä elämä on kuin… kuin… sellainen elämä, jota eletään ilman kuumaa vettä. Sisäisesti nautittavaa.*

*Mies huomautti, että vesi lämpenee myös mikrolla ja hellalla. Mutta kun se ei ole sama: mikrokiehutettu vesi ei kupli kunnolla ja hellakeitetty maistuu metallilta. Tai ehkä se riippuu kattilasta, jossa sen keittää.

3 vastausta merkintään “Kylmää vettä”

  1. Kyllä nyt olisi lämmöt tarpeen myös vesien muodossa…

  2. Eipä aikaakaan, niin pohdiskelemme uimavesien lämpöä lähijärvissä 🙂 . Akuutimpaan hätään kävin ostamassa uuden vedenkeittimen. Tee maistuu parin päivän tauon jälkeen todella hyvältä!

  3. Hyvä kun sait uuden keittimen.

Haluaisin sanoa, että...